Afscheid in Beeld

Afscheid in Beeld. Eigenaar Marcel Kolenbrander heeft naast fotografie ook een enorme liefde voor muziek. Fotograaf sinds 2003 en nog steeds ervaart hij dit als het mooiste vak dat er bestaat! Muziek mag volgens hem ook niet ontbreken op een uitvaart, een blog over zijn passie voor muziek.

Naar mij luisteren na mijn dood

Zonder muziek had mijn leven er heel anders uitgezien. In mijn jonge jaren zat ik uren op mijn kamer met op de platenspeler een stevige rock LP. Toen het mocht (nee, niet vanwege Corona, maar van mijn ouders) ging ik naar concerten. De groten der aarde zien optreden. Madonna, U2, Pink Floyd, Tina Turner, Kiss, Peter Gabriel, Sting… enzovoort.

Vaak had ik mijn camera bij me en heb in de schuur nog fotoalbums vol van deze optredens. Een mooi stukje muziekgeschiedenis inmiddels.

Op een uitvaart raakt een mooi stuk muziek mij dan ook het meest. En worden er nieuwe herinneringen gemaakt door middel van een gekozen lied. Zo kan ik ‘Sorry’ van Kyteman niet meer horen zonder te denken aan een jonge man, zeer plotseling uit het leven gestapt. Met daarbij het beeld van zijn vader, die zijn armen om zichzelf heen slaat, vol verdriet kijkend naar de kist waar zijn zoon in ligt. Ook deze momenten horen bij die dag en worden vastgelegd. En bij mij klinkt dan de flugelhorn van Kyteman in mijn hoofd.

Op mijn afscheid staat een platenspeler op mijn kist. Geen digitaal geluid voor mijn afscheid maar de pure tonen van een LP. Welke nummers ik dan laat horen… die lijst is aan het ontstaan. Maar ze zullen naar me luisteren na mijn dood 😉

Fijne dag gewenst!
Marcel

Meer informatie over Afscheid in Beeld is te vinden in onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis condoleance crematie Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken herinneringsfotografie kist nabestaanden nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwcentrum rouwkaart rouwverwerking uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst Uitvaartfotograaf uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. urn verlies