Afscheidshuis de Singel – Terugblik op 2021

Gesponsord bericht

Afscheidshuis de Singel bevindt zich op de Singel 337 in Dordrecht. Terugblikkend op 2021 zijn zij dankbaar voor de vele families die ze hebben mogen bijstaan. Al deze families konden op een eigen, rustige, huiselijke en intieme manier afscheid nemen van hun dierbare. Maar er was een familie die een bijzondere herinnering heeft achtergelaten bij eigenaresse Sharon Richardson.

Voorjaar 2021

Om 21:00 word ik gebeld. Chantal van Hemert van Soull uitvaartbegeleiding aan de telefoon, ze staat in een uitvaartcentrum met een familie. Een grote familie.. Hun vader is overleden en het in eerste instantie gekozen uitvaartcentrum voelt niet goed aan bij de familie. Er wordt aan mij gevraagd of ik de overledene kan komen halen en naar ons Afscheidshuis wil overbrengen.

Ik ben onderweg en daar aankomend had ik al gelijk een goed gevoel wat deze familie betreft. Qua grootte zou het een uitdaging kunnen zijn maar ik dacht en voelde, dit komt wel goed.

De familie heeft gebruik gemaakt van de faciliteiten in ons Afscheidshuis en familie leden vanuit heel Europa kwamen af en aan om op een gepaste manier afscheid te nemen van hun dierbare. De mensen waren erg dankbaar en na de uitvaart hebben we gedag gezegd tegen elkaar. Niet wetende dat dit nog een vervolg zou krijgen ….

 

Een half jaar later

Een half jaar later is de zus van de eerder genoemde overleden persoon overleden. Uitvaartleidster Chantal van Hemert van Soull Uitvaartbegeleiding belt me direct weer op. Wij kennen deze familie inmiddels al wat beter uiteraard. We kennen hun gebruiken, religies en cultuur.

Een bijkomend dingetje dit keer is dat de overledene inmiddels in Keulen woont. De wens is om haar in Nederland te begraven, pal naast haar broer in een soortgelijke tombe. Of wij alsjeblieft deze overledene in Keulen willen gaan halen. Dat zou ontzettend goed voelen voor de familie dus vandaar aan ons die vraag. Niet alledaags maar wel een hele eer, dus uiteraard gaan wij dit regelen en verzorgen.

En er was nog een vraag… De laatste keer dat de nabestaanden een rouwkamer bij ons huurden waren ze erg tevreden rondom de dienstverlening. Nu dachten ze een stapje verder. En rekening houdend met de Covid-19 maatregelen en ook met de grootte van deze familie was de vraag…. “Mogen we heel het pand afhuren?” Op dat moment was dit mogelijk en hebben we daar bevestigend op geantwoord. U begrijpt dat dit voor ons een soort mijlpaal was. Een bevestiging op het feit dat er behoefte is aan een luisterend oor. Of naar een partij die probeert te luisteren naar de wensen. Een partij die denkt in mogelijkheden. Voor Chantal en mij was het inmiddels een één tweetje. We wisten al van de vorige keer wat de behoeftes op diverse vlakken waren. Zodoende konden we er gericht op inspelen.

Na een aantal dagen is de overledene uitgeleid van ons Afscheidshuis de Singel naar de plaatselijke begraafplaats toe. Het voelde goed voor mij, maar ook voor Chantal de uitvaartleidster en zeer zeker ook voor de nabestaanden.

Do I need to say more?…

Wij gaan door met het uitoefenen van onze passie (als eerste), ons beroep. En we hopen dat we voor veel meer families er kunnen zijn op het moment dat afscheid nemen nodig is..

Meedenkend in de behoeftes van families, rekening houdend met de wensen van de overledene….

Liefs Sharon

Wilt u meer weten over Afscheidshuis de Singel, bezoek dan onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid Afscheidshuis nabestaanden overlijden rouwen uitvaart Vedriet verlies