Bloemmarie tuinritueel

Gesponsord bericht

Bloemmarie tuinritueel, meer dan alleen bloemen. Door naar uw verhaal te luisteren, creëert Bloemmarie, bloemwerk dat past bij het afscheid van uw dierbare. Bijvoorbeeld bloemen uit eigen tuin. Daarbij biedt Marieke het “Tuinritueel” aan. Zij vertelt u hier graag meer over.

Tuinritueel door Bloemmarie

Vooraf stemmen we af hoe groot het afscheidsstuk wordt. Ook bespreek ik met jullie wat voor bloemen, groen en takken er aanwezig zijn in de tuin. Ik vraag om wat foto’s of een filmpje van de tuin. Zo weet ik welke ondergronden en basismaterialen (groen en bloemen) ik het beste kan meenemen.

Het tuin-ritueel vindt plaats waar en wanneer dat voor jullie het beste uitkomt. Bijvoorbeeld een dag voor de uitvaart in de tuin van jullie overleden dierbare of bij één van de naasten. Als jullie het fijn vinden, beginnen we het ritueel in stilte. We lopen een rondje door de tuin, ieder voor zich. Even in het nu, een momentje van rust. Daarna krijgt iedereen een bloemenmandje en ga je op eigen tempo bloemen en groen plukken en snoeien in de tuin.

De geplukte materialen breng je naar de bloementafel. Ik verwerk ze ter plekke in het afscheidsstuk. Het tuin-ritueel duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur, afhankelijk van de gewenste grootte van het stuk. Daarna heb ik nog even nodig voor de finishing touches. Een mooi moment voor jullie om een kopje koffie of thee te drinken in de tuin en nog even samen te zijn.

Deze foto’s zijn gemaakt door Liesbeth Stam tijdens een afscheid in scène in Pluktuin ‘t Voortje. Het kistje is gemaakt door Biesvelden natuurkisten. Bloemwerk van Bloemmarie.

Wilt u meer informatie over Bloemmarie, bezoek dan onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid ceremonie overlijden rituelen rouwboeket tuinritueel uitvaartbloemen