Consolare Uitvaartbegeleiding

Consolare Uitvaartbegeleiding, consolare betekent troosten in het Italiaans. Als mensen een dierbare hebben verloren, willen ze bij elkaar zijn en elkaar troosten. Mirjam Branten is de trotse eigenaresse en vertelt graag meer over haar mooie en dankbare werk als uitvaartbegeleidster.

In 2014 startte ik in Haarsteeg. ‘Ik wilde het anders doen dan de grote uitvaartmaatschappijen. Ik houd van korte lijntjes en persoonlijke aandacht. Zorgvuldig en zorgzaam, dat past bij mij. Om een goed beeld te kunnen krijgen van een overledene wil ik graag een band opbouwen met de familie. Op deze manier voel ik aan hoe de persoon is geweest en wat hem of haar bezighield. Daarnaast vind ik het belangrijk dat nabestaanden rust krijgen. Ze moeten over zoveel verschillende zaken nadenken. Ik vind het ontzettend mooi en dankbaar werk. Er heerst verdriet, maar ik ervaar ook vaak de verbondenheid binnen een familie als er iemand is overleden.’

Bronvermelding foto: Talitha Oosterom

Een overlijden is een verdrietige gebeurtenis. Daarom neem ik van de nabestaanden graag werk uit handen, maar geef hen ook de ruimte om aan de uitvaart hun eigen invulling te geven. Het is mijn taak om in deze periode een leidraad te bieden, nabestaanden te begeleiden, te steunen en de juiste beslissingen te nemen. Omdat het een heftige tijd is voor de nabestaanden, help ik graag om alles te regelen. Daar is vertrouwen voor nodig.

Mijn doel is dat ze op hun gemak zorgvuldige beslissingen kunnen nemen. Steeds vaker laten mensen hun uitvaart al bij leven en welzijn vastleggen. Ik raad dat iedereen aan. Vooral voor de familie is het fijn te weten wat de laatste wensen van ouders zijn, om maar een voorbeeld te noemen. Het scheelt een hoop onrust en de kosten zijn vooraf al in beeld. Ook kunnen we in alle rust passende mogelijkheden bespreken. Ik wil nog benadrukken dat het niet uitmaakt waar en of u wel of niet verzekerd bent. Consolare kan te allen tijde de uitvaart voor u regelen.

 

Wilt u meer informatie over Consolare Uitvaartbegeleiding, bezoek dan onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis crematie laatste wens nabestaanden overlijden uitvaart uitvaartverzorging