Estia Uitvaarten

Estia Uitvaarten. Een afscheid is een bijzonder moment in het leven. Een moment dat ertoe doet, een moment dat u doet stilstaan bij waar het in het leven om draait. Een uiting van liefde, zorg en respect, het begin van een dierbare herinnering.

Mijn naam is Francine Oldenhuizing en ik ben gediplomeerd (dementie-vriendelijke) uitvaartverzorgster. In de bijzondere tijd rond overlijden en afscheid loop ik met u mee op het pad van keuzes maken, verdriet mogen ervaren en liefdevol het leven afronden. Samen met u geef ik, in alle rust, vorm aan een afscheid dat passend is bij uw wensen en die van uw dierbare.

Van een intens, klein afscheid tot een grootse ceremonie. Thuis of in iedere andere omgeving. Wanneer er keuzes gemaakt moeten worden kan ik adviseren. Van modern tot traditioneel, van duurzaam tot kleurrijk en van landelijk tot bourgondisch. Door te denken in mogelijkheden creëren we samen de uitvaart. Er is veel mogelijk, niets is vastomlijnd.

Ik adviseer graag wanneer keuzes moeten worden gemaakt. Ontzorg graag zodat er voor de naasten alle gelegenheid is om op een liefdevolle manier afscheid te nemen van een dierbare. Zo ontstaat een gedenkwaardige uitvaart.

Samen in gesprek

Midden in het leven of in aanloop naar een overlijden kunt u nadenken over uw uitvaart. Een gesprek over uw eigen uitvaart betekent een gesprek over uw leven, de betekenis die u heeft in en geeft aan dit leven, dat wat u nalaat en dat wat werkelijk van waarde is. Samen kunnen we, vrijblijvend en kosteloos, uw wensen bespreken. Er is veel mogelijk, niets is vastomlijnd.

Dementievriendelijke uitvaartverzorgster

Zowel privé als in mijn werk als uitvaartverzorgster kwam ik steeds meer in aanraking met mensen met dementie. In samenwerking met Alzheimer Nederland is er een training voor uitvaartverzorgers ontwikkeld; “Samen dementievriendelijk”. Als een van de eerste uitvaartverzorgers in de regio, mocht ik het certificaat ‘Dementievriendelijke Uitvaartzorg’ in ontvangst nemen. Het geeft een goed gevoel dat ik ook hen, voor wie een goed afscheid ook van zoveel waarde kan zijn, kan ondersteunen en begeleiden.

Kinderen betrekken

Kinderen zijn in de periode van afscheid nemen ook belangrijk. Zij staan midden in het leven, maar ook zij krijgen te maken met de dood. In overleg met de naasten betrek ik kinderen graag zo veel mogelijk bij een uitvaart. Juist voor kinderen is het belangrijk om gehoord en gezien te worden. Om afscheid te nemen op een manier die bij hen past.

Met hart en ziel

Ik voel mij met hart en ziel betrokken bij het wel en wee van mensen. In het bijzonder wanneer er verdriet is en mijn oprechte aandacht uitgaat naar de naasten. Als uitvaartverzorgster wil ik er voor de mensen zijn, een bepaalde geborgenheid scheppen. Ik probeer om op gepaste afstand dichtbij te zijn. Een gedenkwaardig afscheid is een afscheid dat als een dankbare troostrijke herinnering voortleeft. En daar ga ik voor… met hart en ziel!

Wilt u meer informatie over Estia Uitvaarten bezoek dan onze bedrijvengids.

 

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis ceremonie crematie overlijden uitvaart uitvaartverzorger