Ik laat je niet los Afscheidsfotografie

Gesponsord bericht

Ik laat je niet los Afscheidsfotografie. Marjan Laban, de trotse eigenaresse vertelt u graag meer over haar passie, fotografie! Naast het fotograferen van jong leven, vindt zij het juist ook heel waardevol om de laatste herinneringen vast te leggen. Als er aan het leven een einde komt, of als je te maken krijgt met rouw en verlies, dan is het goed om daar ook tijd voor te nemen. Het hebben van goede foto’s kan enorm helpen bij de verwerking van het verlies.

​Ik ben werkzaam in de regio Gelderland en de Achterhoek. Afscheidsfotografie is helaas nog niet standaard, zo vreemd is dat niet, men wil het liefst vrolijke foto’s die horen bij feestelijke gebeurtenissen. Ik neem je graag mee in mijn werkwijze.

Voor de uitvaart

Voor de uitvaart hoor ik graag even jullie wensen. Dit kan via de uitvaartondernemer of via een kort telefoongesprek. ​We nemen door hoe de uitvaart er uit komt te zien en wat mijn rol zal zijn als fotograaf. Natuurlijk kan je dan ook al je vragen kwijt. ​Als er een route wordt gelopen of gereden ga ik deze van te voren verkennen zodat ik precies weet waar ik met mijn camera kan staan voor een mooi beeld.

 

Tijdens de uitvaart

Tijdens de uitvaart ben ik op de achtergrond aanwezig. Ik probeer zo onopvallend mogelijk te werken maar ik ben uiteraard niet onzichtbaar. Soms is het mogelijk om een deel vanaf boven te fotograferen. De belangrijke momenten wil ik voor jullie natuurlijk niet missen. Soms zal ik daarom een stap naar voren zetten om me daarna weer terug te trekken. Ik werk met twee camera’s. Een voor het overzicht en een om van dichterbij te fotograferen.  Ik werk uitsluitend met natuurlijk licht dus geen geflits.

 

Na de uitvaart

Na de reportage ga ik aan de slag om de foto’s uit te zoeken en te bewerken. Dit duurt ongeveer 3 weken. Ik stuur de hoge resolutie foto’s zonder logo door via WeTransfer. Daarna vraag ik je om ongeveer 50 foto’s uit te kiezen die jullie graag terugzien in het album.

Ik maak met deze foto’s een eerste opzet voor het album. Je ontvangt een link waarin je het voorstel kunt bekijken. Je kunt dan nog wat aanpassingen doorgeven en zodra ik deze heb doorgevoerd ontvang je nogmaals de link. Dit is het moment om de laatste puntjes op de i te zetten en ik samen met jullie de kleur en het materiaal van de cover kies. Als het album in productie is genomen duurt het ongeveer nog 3 weken voor jullie het album thuis ontvangen.

Vaak hoor ik achteraf: “ik had helemaal niet gezien dat die persoon er ook was.” Of: ik zie nu pas die arm om mijn schouder. Leg die herinneringen vast zodat ze niet aan je ontglippen maar voor altijd blijvend zijn.

 

Wilt u meer informatie over Ik laat je niet los afscheidsfotografie, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

 

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid afscheidsfotografie herinneringsfotografie nabestaanden overlijden rouw uitvaartceremonie Uitvaartfotograaf verlies