Nederlandse Stichting voor Nabestaandenzorg en Advies

Gesponsord bericht

Nederlandse Stichting voor Nabestaandenzorg en Advies. Deze blog is geschreven door de Nederlandse Stichting voor Nabestaandenzorg en Advies. Met deze blog willen we meer aandacht krijgen voor het feit dat het belangrijk is om één vertrouwd aanspreekpunt te hebben die alle zaken rondom een nalatenschap voor u kan regelen. Zowel bij leven als na een overlijden. Maar ook voor het ontzorgen in een lastige situatie.

Wat te doen bij een nalatenschap die bestaat uit schulden?

“Een paar maanden geleden werd ik benaderd door een jongeman met de vraag of ik hem wilde helpen. Zijn moeder was een paar dagen overleden en zij had hem verteld dat ze hoge schulden had bij de belastingdienst en een verzekeraar. Gelukkig had ze wel een uitvaartverzekering en voor dat bedrag had hij een eenvoudige uitvaart kunnen regelen. Maar hoe nu verder?

Hij was erg bezorgd dat hij voor de schulden van zijn moeder zou opdraaien. Ik kon hem geruststellen dat dat niet het geval is. Het is mogelijk om nee tegen een erfenis te zeggen. Uiteraard zijn er dan zaken waar je je aan moet houden. Deze zaken hebben we samen doorgenomen. Ik heb de volgende dag bij de Rechtbank laten registreren dat de nalatenschap van mevrouw is ‘verworpen’ door de zoon. En direct op dat moment was hij niet meer verantwoordelijk voor de schulden van zijn moeder. Na deze formele stap begint het ontzorgen pas echt.

 

Ontzorgen

Samen zijn we in de woning op zoek gegaan naar de administratie en ik heb de instanties en organisaties aangeschreven met de mededeling dat mevrouw is overleden en dat de zoon de nalatenschap heeft verworpen.

Uiteraard is het voor een organisatie niet prettig om te horen dat ze een openstaande schuld waarschijnlijk niet kunnen verhalen. Maar door de melding werden organisaties tijd en geld bespaard om op zoek te gaan naar de reden waarom facturen niet meer werden betaald. Ook kwam op deze manier de huurwoning weer snel beschikbaar.

Had ik het niet gedaan dan waren de organisaties uiteindelijk mogelijk toch bij de zoon terecht gekomen die dan keer op keer had moeten aangeven dat hij niet verantwoordelijk is voor de schulden. Dat realiseerde hij zich ook en hij was zeer blij met de wijze van afhandeling.

Dit verhaal geeft maar aan dat iedere afhandeling van een nalatenschap anders is, we leveren als Stichting maatwerk.”

 

Wilt u meer weten over de Nederlandse Stichting voor Nabestaandenzorg en Advies, bezoek dan onze bedrijvengids voor meer informatie en contactgegevens.

 

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: nabestaanden nabestaandenzorg nalatenschap overlijden schulden uitvaart