VDR Fotografie – Een bijzondere herinnering

VDR Fotografie – Een bijzondere herinnering, als afscheidsfotograaf en uitvaartfotograaf in Friesland ontvang ik regelmatig opdrachten voor het maken van een uitvaartreportage of een afscheidsreportage.

In de meeste gevallen word ik rechtstreeks benaderd door de familie. Maar soms word ik ook wel door de uitvaartverzorger benaderd. Hoewel steeds meer mensen weten dat er fotografen zijn die uitvaarten fotograferen zijn er toch nog heel veel mensen die dit niet weten. Daarom hang ik vaak even een kleine mededeling op in de ontvangstruime. Hierop staat, dat er op verzoek van de familie een uitvaartfotograaf bij het afscheid aanwezig is. Zo weten de mensen dat er tijdens de plechtigheid gefotografeerd wordt.

Het is voor mij als fotograaf altijd weer heel bijzonder om een afscheid van zo dicht bij mee te maken. Je ziet en voelt het verdriet van de familie en vrienden en hoort de vele verhalen over de overledene en luistert naar de muziek waarvan ze hielden.

Dat raakt mij elke keer…

Regelmatig denk ik aan de gemaakte uitvaartreportages terug. Over wat deze families allemaal in een hele korte tijd hebben doorgemaakt. En dat ze soms zo plotseling afscheid hebben moeten nemen van hun geliefde.

Bij één van de uitvaarten mocht ik na afloop van de plechtigheid een heel mooi klein potje aardbeienjam meenemen. Dit als herinnering aan de overledene. Het potje stond in een mooi groot hart, gevormd van meerdere potjes jam.

Ze had de jam nog zelf gemaakt…

Dit was voor mij als uitvaartfotograaf een héle bijzondere herinnering…

 

Wilt u meer informatie over Grietje van der Reijnst – VDR Fotografie, bezoek dan onze bedrijvengids.

 

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis crematie herinneringsfotografie rouwen uitvaart uitvaartceremonie Uitvaartfotograaf uitvaartfotografie