Vergeetmeniet Uitvaartzorg

Vergeetmeniet Uitvaartzorg bestaat 3 jaar. Ik, Chantal Roedema kijk terug op 3 bijzondere jaren. Vergeetmeniet Uitvaartzorg staat voor aandacht, tijd en persoonlijke uitvaartzorg. Ik beschrijf graag een paar bijzondere momenten uit de afgelopen 3 jaar.

Betrokkenheid door een Whatsapp buurtgroep

Terwijl ik met de echtgenote van de overledene aan de tafel zit ( bij deze overledene ben ik een jaar daarvoor geweest om zijn wensen te bespreken) , hoor ik dat er een buurt Whatsappgroep is en daarin werd het verzoek gedaan om tijdens de dag van het afscheid de Friese vlag halfstok  te hangen. Direct vond ik dit al bijzonder, laat staan op de dag zelf.

De dag van het afscheid is aangebroken en ik parkeerde mijn auto alvast bij de kerk waar de dienst zou plaatsvinden. We zouden te voet vanuit de woning naar de kerk gaan. Ik loop door een steegje en kom uit in de straat waar de overledene woont, een straat vol Friese vlaggen, halfstok hangend…. Kippenvel momentje, zo bijzonder en indrukwekkend.

Waar een buurt Whatsapp dan goed voor is en iedereen heeft er gehoor aan gegeven, dit geeft een heel warm gevoel, een gevoel van betrokkenheid.

 

Kinderen betrekken bij het afscheid

Ik wandel rustig door de gang van een uitvaartcentrum en ga de kamer binnen waar ik de opbaring van de overledene ga controleren. Daar tref ik de familie aan met een aantal kleinkinderen van de overledene. Het zijn kinderen in de leeftijd van 3 tot 17 jaar.

Bronvermelding @GvR Photography

Ik zie ze druk in de weer met stiften en verf, zelfs glitters waar ik stiekem nog om moet lachen. Waarschijnlijk zit het nog in de vloerbedekking, als stille getuige van de creativiteit van de kleinkinderen. Ze gaan helemaal los op de onbehandelde houten uitvaartkist van hun opa. Teksten als ’ ik vint je liev’, hartjes, handafdrukken, poppetjes. Zelfs de voetafdrukjes van verf van het pasgeboren kleinkind.

De wat oudere kleinkinderen zitten nog wat vertwijfeld toe te kijken maar komen tot het besef dat ze op deze manier iets mee kunnen geven aan hun opa. Ook zij schrijven een paar lieve woorden voor opa op de uitvaartkist. Het was zo mooi om te zien hoe ieder kind zijn eigen inbreng heeft en vol trots laten ze me zien welke creatie van hen is.

 

Bloemen bij het afscheid

Samen met de familie met een voor mij ook bekende overledene hebben we het over het bloemstuk.

Ik wist dat de overledene alleen witte bloemen in huis haalde of kreeg wanneer ze bijvoorbeeld jarig was. In de vensterbank stond een hele mooie witte orchidee met 2 takken vol bloemen.

De familie had besloten een bloemstuk te laten maken. Ik attendeerde hen om de witte orchidee uit de vensterbank in het bloemstuk te laten verwerken.  “Kan dat ? Mag je eigen bloemen meenemen naar de bloemist?”. Jazeker!  De familie vertrok met de orchidee uit de vensterbank naar de bloemist en het eindresultaat was prachtig. Een ovaal bloemstuk met witte bloemen en haar eigen witte orchideeën.

Het plantje zonder de 2 takken staat nu bij iemand van de familie waar hopelijk weer hele mooie takken in terug komen met witte bloemen.

 

Vergeetmeniet Uitvaartzorg is dag en nacht bereikbaar bij een overlijden. Wilt u uw wensen bespreken neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Hartelijke groet,

Chantal Roedema

Wilt meer informatie over Vergeetmeniet Uitvaartzorg, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

 

 

 

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis crematie overlijden uitvaart uitvaartceremonie uitvaartzorg