Contact leggen met overledenen via een medium

Contact leggen met overledenen via een medium. We missen iemand, we willen bevestiging of het goed met ze gaat, we zoeken naar contact. Mensen proberen al eeuwenlang om contact te krijgen met de andere kant. Tegenwoordig zijn er veel mediums die zeggen een brug te kunnen slaan tussen de wereld van de levenden en die van de overledenen. Hoe gaat dit in zijn werk en zijn deze mediums altijd betrouwbaar? Wij vertellen je er meer over.

 

  • De rol van mediums:

Een medium is iemand die beweert de gave te hebben om te communiceren met overleden mensen. Vaak zeggen ze boodschappen, informatie of gevoelens van overleden dierbaren te kunnen ontvangen en door te geven aan de levenden. Mediums zeggen verschillende technieken en methoden te gebruiken om contact te maken, waaronder channeling, helderziendheid, helderhorendheid en heldervoelendheid.

contact leggen met overledenen via een medium
Mensen proberen al eeuwenlang om contact te krijgen met de andere kant.

  • Geschiedenis van mediums:

Mediums bestaan al eeuwenlang in verschillende oude culturen en tradities. Contact met geesten en voorouders werd vaak gezocht voor begeleiding, advies en ook voor troost. In de 19e en in het begin van de 20e eeuw kwamen er steeds meer mediums, vooral tijdens de opkomst van spiritisme (Het spiritisme is een geloof dat zegt dat de mens na zijn dood als geest voortbestaat, en dan in staat is om met andere, nog levende mensen te communiceren). Beroemde mediums zoals de Fox-zussen en Helena Blavatsky speelden een rol in het populair maken van dit soort zaken. Mediums organiseerden seances en beweerden berichten van overleden dierbaren door te geven.

  • Wetenschap en sceptische mensen

Mediums hebben verschillende reacties opgeroepen. Er waren mensen die er bewondering voor hadden en er in geloofden, maar ook mensen die er argwanend en sceptisch tegenover stonden. Wetenschappers en sceptische mensen hebben zich afgevraagd of mediums echt contact leggen met de doden, of dat ze gebruik maken van psychologische trucs en speciale technieken om informatie te verkrijgen van degene die tegenover ze zit.  Deze informatie zouden ze dan laten voorkomen als boodschappen van overledenen. Er is weinig wetenschappelijk bewijs dat de beweringen van mediums waar zijn, en veel sceptische mensen geloven dat de informatie die door mediums wordt doorgegeven vaak vaag en generalistisch is. Zoals bijvoorbeeld de vraag of er iemand met een A in de naam is overleden. De letter A komt in ontzettend veel namen voor.

 

  • Moderne ontwikkelingen

In de moderne tijd zijn mediums ook met hun tijd en de technologie meegegaan. Sommige mediums bieden nu hun diensten aan via telefoon, videochat en zelfs online platforms. Er zijn ook televisieprogramma’s geweest die  mediums hebben gevolgd terwijl ze contact probeerden te leggen met overleden personen. Deze ontwikkelingen hebben er voor gezorgd dat er een flinke discussie rondom mediums is losgebarsten, omdat deze programma’s niet altijd konden bewijzen dat het medium ook echt boodschappen van de andere kant doorgaf.

 

  • Persoonlijke ervaringen

Mensen die wel positieve ervaringen met mediums hebben, beweren vaak dat deze persoonlijke ervaringen veel heling en troost kunnen bieden aan mensen die rouwen om verlies. Ze beweren dat de boodschappen van overleden dierbaren kunnen helpen bij het afsluiten en het vinden van vrede. Sceptische mensen blijven kritisch en benadrukken het gebrek aan objectief bewijs en waarschuwen voor misleiding.

Contact leggen met overledenen via een medium blijft een moeilijk onderwerp dat veel discussie oproept. Terwijl sommigen geloven dat mediums een waardevolle rol kunnen spelen bij het helpen van mensen in rouw, is er weinig wetenschappelijk bewijs. De sceptischen mensen blijven attenderen op voorzichtigheid bij het accepteren van boodschappen en beweringen van mediums. Of een medium echt een brug kan slaan tussen twee werelden, of dat het eerder een product is van menselijke verlangens en ideeën, zal altijd een onderwerp blijven waar mensen het niet helemaal over eens zijn.

Heb jij goede of slechte ervaringen met een medium? Deel dit vooral met ons. Wij zijn altijd benieuwd naar persoonlijke verhalen. Sommigen komen ook in ons magazine Uitvaart Inside, dat zich bezighoudt met alles wat er mogelijk is voor, tijdens en na een overlijden.

Ter informatie: Wij zijn geen medium. 

Geplaatst in categorie: Artikelen Rouwen

Geplaatst in tags: afscheid ceremonie channeling Communiceren met overledenen Contact maken via een medium Contact met het hiernamaals via medium Contact met overledenen via medium Dood geest helderhorendheid heldervoelendheid helderziendheid Herdenken medium Mediums en contact met overledenen Mediums en paranormale communicatie Mediums en spirituele verbinding nabestaanden nazorg overlijden paranormale gaven Praten met overledenen via medium rituelen rouwen rouwverwerking spiritisme Spiritueel contact met overledenen Spirituele ervaringen met mediums uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl verlies