Alberta Kuil Troost & Meer

Alberta Kuil Troost & Meer. De gemeenschapsruimte van het voormalig Rabbinaatshuis in Winschoten is sinds 2017 een sfeervolle plek waar men terecht kan voor alle vragen rondom verlies en rouw bij ziekte en/of overlijden. Maar er is hier ook een passend cadeautje te vinden om iemand te troosten. Of een hart onder de riem te steken. Kunstenaars maken speciaal voor Troost & Meer werken van glas, hout, steen of stof.

Pand Troost en Meer

Er worden lezingen, workshops en voorlichtingen op het gebied van ziekte, overlijden, dementie, spiritualiteit en nog veel meer georganiseerd. Tweewekelijks is er mandala tekenen en kleuren. En regelmatig zijn er creatieve zaterdagen, met o.a. knuffelsteen of beschermengel maken.

Verlies

Troost & Meer biedt de gelegenheid aan mensen die te maken hebben met verlies van een dierbare, verlies van gezondheid of in een moeilijke periode in hun leven, elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee.

Dit is wekelijks op woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. De kosten hiervoor bedragen € 5,00 per inloop.

Bezoekers die binnen stappen zijn onder de indruk van de warme sfeer en natuurlijk van de rijke historie van het gebouw. Ze noemen het een fijne troostrijke plek, persoonlijk, laagdrempelig, waar men met warmte en aandacht werkt.

pand_binnen2Verder werken Alberta en haar collega’s samen met WMO, Jeugdzorg, Beter Thuis Wonen Thuiszorg, werkgevers en particulieren. Er lopen met regelmaat mensen binnen die op zoek zijn naar een “andere” vorm van begeleiding en steun. Zij vinden dat vaak bij Troost & Meer. Maar ook rouw en verliesbegeleiding aan huis is mogelijk. En wekelijks ondersteunt het team  mantelzorgers aan huis.

Joodse geschiedenis

Naast al deze werkzaamheden is het gebouw een toeristische plek, met name door de rijke Joodse geschiedenis van Winschoten. Van mei t/m september komen de stadsgidsen 1 of 2 keer per week binnenwandelen met groepen die geïnteresseerd zijn in deze Joodse geschiedenis. Het Mikwe (ritueel reinigingsbad) wordt vaak bezocht door toeristen uit binnen- en buitenland. Op 4 mei is er tijdens de Open Joodse Huizenroute te luisteren naar de geschiedenis van de Winschoter Joodse families.

U bent van harte welkom om vrijblijvend binnen te lopen op woensdag t/m vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur.

Wilt u mee informatie over Alberta Kuil Troost & Meer bezoek dan onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis condoleance crematie Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken Herinneringsproducten kist nabestaanden nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwbegeleiding rouwcentrum rouwkaart rouwverwerking Troost uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. urn verlies