De witte rouwkoets van ‘Een Stijlvolle Uitvaart’

De witte rouwkoets van ‘Een Stijlvolle Uitvaart’. Steeds vaker zien we bij uitvaarten weer het gebruik van traditioneel vervoer met paard en koets of wagen. Een Stijlvolle Uitvaart biedt rouwkoetsen en andere rijtuigen aan als rouwvervoer.  Dit keer lichten we de witte rouwkoets uit.  

Witte rouwkoets

Sinds oktober 2020 is deze volledig authentiek gerestaureerde witte rouwkoets aan de collectie toegevoegd. Deze witte rouwkoets bevat prachtig houtsnijwerk en is heel mooi gestoffeerd met witte rouwgordijnen en een hemel. De koets heeft hierdoor een extra stijlvolle uitstraling. Twee of vier Friese paarden kunnen de koets trekken. De uitstekend verzorgde paarden zijn bespannen met prachtige, luxe lakleren gareeltuigen. Indien gewenst kunnen de paarden worden getooid met witte of zwarte kleden, kappen en pluimen. De koetsier en voorloper gaan stijlvol gekleed in zwarte koetsiersjassen met witte tressen. Zij zullen de opdracht stapvoets uitvoeren; bij langere afstanden zal in overleg een deel van de route in draf worden afgelegd. Het rijden met eigen paarden door u of door Stijlvolle Uitvaart, of het rijden met eigen koetsier is mogelijk.

De kosten voor de inzet van deze bijzondere rouwkoets en- of volgrijtuigen worden op maat berekend en op aanvraag verstrekt. Dit heeft te maken met het feit, dat iedere opdracht weer anders is wat betreft uitvoering, locatie, tijdsbestek etc. Gevestigd in het hart van Friesland maar kunnen u van dienst zijn door heel Nederland en in overleg daarbuiten.

 

Wilt u ook andere rijtuigen zien van een Stijlvolle Uitvaart, neemt u dan eens een kijkje in onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis crematie overlijden rouwkoets rouwvervoer uitvaart uitvaartceremonie