Een ‘groene’ uitvaart – De Witte Vlinder Uitvaartbegeleiding

Een ‘groene’ uitvaart – De Witte Vlinder Uitvaartbegeleiding. Steeds meer mensen leven hun leven zo milieubewust en duurzaam mogelijk. Het is dan ook niet verrassend dat de belangstelling voor een ‘groene’ uitvaart toeneemt. Want als je het bij leven belangrijk vindt rekening te houden met ons milieu, waarom zou je dat dan niet doen bij een uitvaart?

Foto-advertentie-002

 

Ook een groene uitvaart is zo traditioneel, intiem, uitbundig of ingetogen als bij jou past maar dan zo duurzaam mogelijk. Dit hoeft niet persé duurder te zijn want ook hier geldt dat dit volledig afhangt van de keuzes die jij maakt. Bianca Bus adviseert je, indien gewenst, graag! Zij geeft alvast een paar ideeën.

Begraven of cremeren zijn beide belastend voor het milieu en toch zijn er ook bij een uitvaart milieubewuste keuzes te maken. Misschien wel meer dan je denkt.

Hemelse-manden-002

Uitvaartkist

Denk bijvoorbeeld aan een kist. Veel uitvaartkisten zijn gemaakt van spaanplaat. Spaanplaat breekt niet makkelijk af en er worden schadelijke stoffen gebruikt bij de productie. Een mooi en milieuvriendelijk alternatief is bijvoorbeeld de kartonnenkist van Fair Coffins gemaakt van 100% gerecycled materiaal, een kist van massief Nederlands hout of een wilgentenenmand gemaakt door een lokale mandenmakerij.

Plukboeket-in-vaas-002

Rouwbloemen

En wat te denken van de rouwbloemen, prachtig natuurlijk maar helaas geniet je maar kort van de schoonheid en komen ze vaak van ver met een flinke impact op het klimaat als gevolg. Het meest milieuvriendelijke alternatief voor een rouwboeket is het plukken van bloemen uit je eigen tuin. Heb je die mogelijkheid niet, dan zou je kunnen kiezen voor Nederlandse bloemen uit het seizoen die je koopt bij de plaatselijke (duurzame) bloemist. Zo kan je genieten van de bloemen waarvan jouw dierbare hield én rekening houden met het milieu.

Rouwvervoer

De grootste ‘winst’ behaal je echter door de te maken kilometers, door jezelf en de genodigden, zo laag mogelijk te houden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de afscheidsplechtigheid en condoleance op dezelfde plaats te houden, dat kan al heel wat kilometers schelen. Is de begraafplaats of het crematorium op loopafstand dan zou je ervoor kunnen kiezen je dierbare op een loopkoets te begeleiden. Past dit niet bij je en wil je liever een ‘traditionele’ rouwauto dan is er ondertussen ook een elektrische of hybride variant beschikbaar.

Het belangrijkst is natuurlijk dat je afscheid kunt nemen op een manier die bij je past. Maar hoe mooi is het als dit ook kan op een manier die minder belastend is voor ons milieu.

 

Wil je meer weten over een ‘groene’ uitvaart en De Witte Vlinder Uitvaartbegeleiding bezoek dan onze bedrijvenpagina.

Geplaatst in categorie: Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid duurzame uitvaart groene uitvaart overlijden uitvaart uitvaartceremonie