Memoires – ritueel bij afscheid

Memoires – ritueel bij afscheid wat houdt dat precies in? Rituelen horen bij het dagelijkse leven van iedereen. Wij mensen kunnen niet zonder; iets dat zich op regelmatige basis herhaalt is in feite al een ritueel te noemen. Waarom dan ook niet bij het laatste vaarwel een eigen ritueel houden voor zij die achterblijven?

Hoe zou jij het willen?

Wanneer er de behoefte is aan een persoonlijk afscheid, de eigen keuze van muziek, gedichten en teksten, zodat alles in overeenstemming is met eigen specifieke wensen? Samen met, op zoek naar een individuele invulling van het afscheid, zoals het gebruik van een Persoonlijk Symbool en (belangrijke) rituelen als een rode draad tijdens de afscheidsviering. Vooral muziek geldt veelal als een verbindende factor, om er een mooi geheel van te maken én muziek is emotie… Vrijwel alles is mogelijk!

Memoires, rituelen bij afscheid om nooit meer te vergeten!! Memoires betekent letterlijk vanuit het Frans vertaald “gebeurtenissen van het leven bewaren” en dat is wat eigenaresse Petra Stevens voor jou wilt betekenen. Het niet vergeten van een dierbare door herinneringen, memoires te creëren die blijvend zijn!

Een klein ritueel voor jezelf.

De natuur is mooi en herbergt prachtige elementen zoals, bomen, planten, maar ook schitterende stenen. Neem eens zo’n mooie steen mee en leg hem op een plek die iets speciaals betekent. Telkens als je hem dan bewondert, denk dan terug aan die serene plek waar hij gevonden is…

 

“De dood is als het doven van een kaars.

Als de ochtend is aangebroken,

schuilt achter de tranen van verdriet,

de glimlach van de herinnering…”

 

Wil je meer informatie over Memoires – ritueel bij afscheid, bezoek dan onze bedrijvengids, hier vind je ook de contactgegevens.

 

Geplaatst in categorie: Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid afscheidsviering ceremonie overlijden ritueel ritueelbegeleider rituelen rouwen uitvaartceremonie