Zingen en schrijven

Zingen en schrijven. Zingen vind Marcelle ongelooflijk fijn. Er bestaat niks mooiers dan mensen blij te kunnen maken. “Dat ik met mijn lichaam in staat ben om noten voort te brengen die een ander blij kunnen maken en kracht kunnen geven, vind ik een ongelooflijke zegen.” Marcelle van Moments Music deelt met ons haar verhaal.

 

Als ik mensen zie dansen of mee hoor zingen, voel ik me bevoorrecht. Als mensen naar me toe komen en zeggen dat een liedje ze kracht of troost geeft, ben ik dankbaar dat ik dat voor ze heb kunnen doen. Muziek is zó bijzonder en ieder mens heeft er een speciale band mee.

Onlangs zijn mijn zwager en schoonzus getrouwd. Ze waren al 24 jaar samen, toen mijn zwager in het bijzijn van hun twee tienerkinderen op zijn knie ging en haar ten huwelijk vroeg. Zij bijzonder en zo mooi!

Aangezien mijn vriend ook muzikant is, was het voor ons al snel duidelijk dat we zelf een liedje zouden schrijven voor ze. Hij bedacht de muziek, de zangmelodie en ik schreef de tekst. Want ook dát is één van mijn passies: schrijven.

Samen kwamen we tot een mooi liedje dat we uitvoerden bij de huwelijksvoltrekking. Het applaus was niet eens de grootste beloning, maar de ontroering bij het huwelijkspaar en de mensen eromheen wel. Het raakte ons dat we ze er zo blij mee hadden gemaakt.

Het samenspel tussen muziek en tekst kan magisch zijn. Zingen en schrijven is helemaal mijn ding!

Een tijdje geleden overleed de moeder van een vriendin. Zij vond het ontzettend moeilijk om iets op papier te krijgen voor het afscheid. Aangezien ik al eerder voor een overlijden in haar nabijheid een gedicht namens haar had geschreven, vroeg zij mij of ik iets wilde schrijven wat zij zou kunnen voordragen. Het was best een uitdaging, want ze vond het moeilijk om mooie herinneringen te vinden. Haar moeder had geen makkelijk leven gehad… Met de korte punten die ze mij kon noemen, ging ik aan de slag. Gelukkig liet mijn creativiteit me niet in de steek en na een tijdje had ik een mooi stukje op papier staan. Ik verstuurde het haar en was toch een beetje gespannen: hopelijk vond ze het goed genoeg om te gebruiken.

 

Het bleef even stil aan de andere kant. Zelf had ik wel het gevoel dat ik iets had kunnen opschrijven wat de juiste toon raakte, maar een ander moet dat ook zo voelen. Gelukkig kwam er al snel reactie. “Wat mooi, we zitten hier met tranen in ons ogen. Ontzettend bedankt, zo fijn dat je dit wilde doen.”

Na de afscheidsdienst kreeg ik nog een berichtje: “Mensen vonden het zo mooi, nogmaals dankjewel!”

 

Haar dankbaarheid was niet mijn grootste beloning. Het feit dat ik iets voor haar had kunnen doen, iets wat haar had geholpen, dát was mijn grootste beloning.

En ik realiseerde me weer: ík was dankbaar. Dankbaar dat ik haar had kunnen helpen. Dat is wat zingen en schrijven mij laten voelen: dankbaarheid dat ik iets kan doen waar anderen wat aan hebben.

 

Wilt u meer informatie over Moments Music, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid condoleance Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken kist nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwcentrum rouwkaart rouwverwerking uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering Uitvaartdienst uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. urn Vedriet