De DIY uitvaart, wat zijn de mogelijkheden?

DIY oftewel Do It Yourself (doe het zelf); zelf onder andere de locatie, ceremonie en catering organiseren. Persoonlijker kan het bijna niet. Hieronder zetten wij voor u zeven DIY tips bij elkaar welke u kunt gebruiken om een uitvaart veel persoonlijker te maken.

Een hele uitvaart zelf regelen is wellicht ontzettend veel werk, een combinatie van DIY en een uitvaartondernemer die dan nog de laatste eindjes aan elkaar knoopt, is dan een goede combinatie. Persoonlijk wordt het, als de liefde voelbaar wordt voor de overledene. Met kleine details zoals kaarsjes branden, fijne muziek, lievelingsbloemen en dergelijke. Een goede hulp om een DIY uitvaart te regelen kan ook zijn door het vullen van onze Uitvaartkluis. Hier kunt u van A tot Z van alles invullen betreffende uw uitvaart.

Hieronder geven wij u zeven tips voor een DIY uitvaart:

Schildersezels met persoonlijke foto’s voor een DIY Uitvaart

Het komt vaak voor tijdens een uitvaart dat er gekozen wordt om foto’s af te spelen op een scherm van de overleden persoon. Schildersezels kunnen deze nog persoonlijker maken. U plaatst verschillende schildersezels bij de uitvaart ceremonie en elke ezel vult u dan met persoonlijke foto’s van de overledene. Op het linnen geplakt, die gedurende de belangrijkste momenten van zijn leven zijn gemaakt. Zo kunnen alle gasten hierlangs lopen en deze mooie persoonlijke momenten bekijken.

Zaaimatten gooien in plaats van zand in een graf voor een DIY uitvaart

Waarom met zand gooien wanneer de kist zakt in het graf? U kunt ervoor kiezen om met zaaimatten te gooien wanneer de kist zakt. Hoe mooi zal het zijn als al die plantjes gaan bloeien en het graf gevuld is met allemaal bloemetjes? Een prachtig idee toch? Wel even navragen bij de begraafplaats of dit bij hun mogelijk is.

Ballonnen voor een DIY uitvaart

Tegenwoordig is het bij de meeste steden en gemeentes verboden om ballonnen de lucht in te laten. Vooral bij een uitvaart van een kind kan dit een groot gemis zijn, een leuk alternatief is dat u de plechtigheid mooi kan versieren met ballonnen, of misschien wel een ballonenboog bij de ingang. Hierbij zou u rekening kunnen houden met de lievelingskleuren van de overledene, dit maakt een uitvaart dan ook weer heel persoonlijk.

 

De kist stiften voor een DIY uitvaart

Wij hebben nagedacht hoe u een uitvaartkist nou nog persoonlijker kan maken. Zet verschillende kleuren marker stiften bij de kist en nodig al uw gasten uit om een kleine persoonlijke mooie tekst op de kist te schrijven. Een simpele kist kan op deze manier heel persoonlijk en mooi gemaakt worden.

Stoelversiering voor een DIY uitvaart

U kunt bijvoorbeeld ook stoelen heel mooi versieren om een persoonlijke sfeer te krijgen. Of mooie linten in een strik om de stoel binden, in de lievelingskleur van de overledene, zo creëert u en intieme sfeer. Wat denk u er van om bij het looppad van de stoelen mooie kaarsjes of lievelingsbloemen in kleine vaasjes neer te zetten?

Oude blikken bewaren voor een DIY uitvaart

We hebben ze allemaal, blikken waar conserven in zitten. Als u deze allemaal bewaart in verschillende formaten, dan kunnen deze heel handig van pas komen om een uitvaart mooi te versieren. U maakt deze blikken helemaal schoon en geeft ze een mooi kleurtje. Daarna kunt u deze versieren en bijvoorbeeld als een vaasje gebruiken tijdens een uitvaart. Zo kleed je de uitvaart mooi, op een budgetmanier, persoonlijke manier aan.

Een gastenboek voor een DIY uitvaart

Ook een heel persoonlijk item zou een vingerboom zijn welke fungeert als gastenboek. Dit houdt in dan er een schets van een boom op papier gezet wordt, met de takken. De blaadjes kunnen vervolgens “gestempeld” worden met de vingers van alle gasten. Als elke gast hun naam op hun blaadje schrijft heeft u een mooie bom vol met blaadjes en namen van alle gasten die aanwezig zijn geweest. Deze kunt u vervolgens mooi inlijsten en op een bijzonder plekje ophangen.

 

 

Mocht u na het lezen hiervan zelf nog meer ideeën hebben gekregen hoe u zou willen dat uw uitvaart er DIY uit komt te zien. Zet dan al uw wensen vast in onze Uitvaartkluis. U maakt dan aan uw nabestaanden kenbaar wat uw uitvaartwensen zijn. U kunt uw nabestaanden ook een stukje op weg helpen bij het regelen van administratieve en financiële handelingen na uw overlijden. Er komt immers op dat vlak nog veel bij kijken om alles goed te regelen. Met het vullen van de Uitvaartkluis neemt u een grote zorg weg bij uw nabestaanden.

 

 

Geplaatst in categorie: DIY

Geplaatst in tags: begraafplaats ceremonie crematie cremeren uitvaart