Els de Zanger Uitvaartbegeleiding

Gesponsord bericht

Els de Zanger Uitvaartbegeleiding, Els is sinds 2010 werkzaam als uitvaartbegeleidster in Dordrecht en omstreken. Zij is werkzaam in een straal van 50 kilometer rondom Dordrecht. Haar werkgebied omvat onder andere de Drechtsteden (Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambracht), de Albasserwaard (Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard) en de Hoeksche Waard (waaronder Oud-Beijerland, Nieuw-Beijerland, Strijen, ‘s Gravendeel, Puttershoek, Numansdorp). Ook voor andere plaatsen in deze regio kunt u haar contacten, evenals voor uitvaarten in Rotterdam, Barendrecht en de Krimpenerwaard.

Els vertaalt ideeën naar een persoonlijk afscheid dat bij de familie en de overledene past. Steeds meer mensen weten Els de Zanger Uitvaartbegeleiding te vinden. Om iedereen te kunnen blijven bijstaan heeft zij inmiddels een team om haar heen verzameld die haar ondersteunen en waarnemen indien nodig.

Dementievriendelijke Uitvaartbegeleiding

In juni 2019 heeft Els een opleiding afgerond om iemand met dementie rondom een overledene te betrekken bij het afscheid. Dementie is volksziekte nummer 1 aan het worden. Ervaring en scholing zijn hier dus van grote toegevoegde waarde.

Kinderuitvaarten

Dit wil toch niemand regelen is de eerste gedacht. Maar het is fijn om in deze moeilijke periode de nabestaande(n) te begeleiden. Iemand die kan luisteren naar wat men op dat moment nodig heeft en die helpt bij het onder ogen zien van het afscheid. Ook hierbij handelt Els uit ervaring , ondersteunt met extra scholing.

 

Uitvaartwensen worden steeds persoonlijker

Een standaard uitvaart, met een half uur aula en een half uur koffiekamer met koffie en een koekje tijdens het condoleren is nog altijd mogelijk, maar komt steeds minder vaak voor. In veel gevallen heeft de overledene zelf duidelijke wensen geuit over zijn of haar afscheid, tegen zijn omgeving of in een voorgesprek met Els. Zij regelt dan een uitvaart overeenkomstig die wensen.
Is dit niet het geval geweest, dan kan Els vanuit haar ervaring helpen om een afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken.

De (klein)kinderen krijgen bij een afscheid steeds vaker een rol. Ieder (klein)kind kan dit doen op zijn of haar eigen manier. Daar bestaat alle ruimte voor. Zo nodig heeft Els ideeën en materialen om hen te begeleiden. Zoals de “TroostTas”.

En dan, na het afscheid, begint het verwerken pas. Ook dan kan Els steun bieden. Zij werkt samen met diverse partners op dit gebied. Kortom, van voor het overlijden tot na het afscheid is Els er om u te steunen, te helpen en te ontzorgen.

Wilt u meer informatie over Els de Zanger Uitvaartbegeleiding, bezoek dan onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Artikelen

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis ceremonie crematie nabestaanden overlijden uitvaartbegeleiding