Wat gebeurt er met de auto na mijn overlijden?

Tegenwoordig hebben de meeste mensen een auto, u vraagt zich wellicht ook af; wat gebeurt er met mijn auto na mijn overlijden? Krijgt de auto een nieuwe eigenaar, is dit in het testament vastgelegd, waar moet u dan rekening mee houden? Wij leggen het u uit.

Kentekenbewijs

Het is heel belangrijk om te weten dat wanneer iemand komt te overlijden men het kentekenbewijs van de auto binnen vijf weken moet omzetten naar een nieuwe eigenaar. Dit geldt ook als de partner besluit de auto over te nemen. Dit vergeet men vaak omdat er natuurlijk zoveel op dat moment gebeurt waar u rekening mee moet houden.

 

Auto van de overledene

Wanneer de eigenaar van een auto komt te overlijden moet er een hoop geregeld worden. Het is belangrijk om na te gaan wie de erfgenamen zijn en of deze beslissingen mogen nemen. Dit kan vastgelegd zijn in een testament en anders moeten de erfgenamen zelf besluiten wie de auto zal erven. Houd u er wel rekening mee dat dit allemaal binnen vijf weken na overlijden geregeld moet zijn, denk hierbij aan het regelen van het kentekenbewijs en de autoverzekering.

 

De auto van een overledene verkopen

Het komt ook voor dat niemand de auto wil of kan overnemen na het overlijden. Men moet de auto dan verkopen. Ook dit moet dan wel weer binnen vijf weken na overlijden geburen in verband met het overschrijven van het kenteken. Men kan de auto dan bijvoorbeeld op marktplaats zetten. Indien de nabestaanden hier geen zin of tijd in hebben kunnen zij ook een executeur inschakelen. Zij verkopen de auto dan meestal aan een garage, de opbrengst zal dan wellicht minder zijn.

U kunt ervoor kiezen om het uw nabestaanden in deze situaties makkelijker te maken door het vullen van onze Uitvaartkluis. Op deze manier maakt u uw nabestaanden kenbaar wat uw uitvaartwensen zijn. U kunt hier ook al uw administratieve en financiële handelingen vastleggen die na uw overlijden gedaan moeten worden. Dit neemt een hoop nazorg weg bij uw nabestaanden.

Geplaatst in categorie: Erfenis/Nalatenschap Inboedel

Geplaatst in tags: Erfenis nabestaanden nalatenschap overlijden