Een afscheidsfotograaf bij een uitvaart

Het lijkt misschien raar: een afscheidsfotograaf bij een uitvaart. Een afscheid hoort echter net zo bij iemands leven als een geboorte of een huwelijk. Niet vreemd dus om dit vast te leggen. Tijdens een afscheid maak je als nabestaande niet altijd alles bewust mee. Het is mooi om dan nog eens te kunnen kijken naar de mooie momenten door middel van professionele foto’s. 

 

Herinneringen:

Een professionele afscheidsfotograaf kan mooie foto’s maken van de uitvaart, zodat je later nog eens kunt kijken naar de beelden van de ceremonie, de bloemen, de gasten, de locatie en de bijzondere momenten. Dit kan belangrijk zijn voor je verwerking.

Emotionele steun:

De rouwperiode is vaak een zware tijd. Je herinnert je later soms niet alles van deze tijd en van de uitvaart. Dan kunnen mooie foto’s van een afscheidsfotograaf je helpen om de mooie momenten bij de uitvaart nog eens her te beleven. De liefde en betrokkenheid die uit de foto’s blijken, kunnen een grote emotionele steun voor je zijn.

Een professionele fotograaf:

Het lijkt misschien een goed idee: de oom met de mooie camera de foto’s laten maken. Hoe lief het ook is bedoeld: afscheidsfotografie is een vak apart. Een professionele fotograaf heeft de kennis, vaardigheden en ervaring om mooie beelden vast te leggen op de juiste manier en het juiste moment. Hij of zij zal discreet zijn en foto’s maken zonder de ceremonie te verstoren. Soms merk je niet eens dat ze er zijn, totdat je de foto’s onder ogen krijgt.

Digitale en fysieke afdrukken:

Na een uitvaart zal een afscheidsfotograaf de beelden met je delen op een door jullie afgesproken manier. Dit kan door middel van een fotoboek dat samengesteld wordt of door fysieke of digitale afdrukken van foto’s. Je kunt er zelf voor kiezen wat je eventueel wil delen met familie of vrienden.

Een bijzonder aandenken:

Het is zo logisch om van alle bijzondere momenten van iemands leven mooie foto’s te hebben. Een afscheid is een viering van iemands leven, waarom zou je daar geen foto’s van maken? Je ziet tegenwoordig steeds vaker een afscheidsfotograaf bij een uitvaart. Naderhand heb je als nabestaande een heel persoonlijk aandenken aan een emotionele maar toch ook bijzondere dag.

De ceremonie professioneel vastleggen

Niet alleen jijzelf kunt als nabestaande later nog veel troost vinden bij de beelden van het afscheid, maar ook mensen die om verschillen de redenen niet bij een uitvaart aanwezig konden zijn, willen misschien graag nog beelden van de afscheidsfotograaf zien. Zo hebben ze het gevoel dat ze er toch bij zijn geweest en kun je naar aanleiding van de foto’s vertellen hoe het was en wat er werd gezegd. Voor de verwerking van alle partijen kan dit heel heilzaam zijn.

 

Wil jij meer weten over afscheidsfotografen bij een uitvaart? Kijk dan eens hier op onze site. Je vindt er professionele, fijne en integere fotografen die een afscheidsdienst prachtig kunnen vastleggen.

Geplaatst in categorie: Fotograaf Inspiratie Artikelen Nieuws

Geplaatst in tags: afscheid afscheidsfotograaf Beeldmateriaal condoleance Dierbare Dierbare overledene Documentatie Emoties Emotionele gebeurtenis Fotoalbum Fotograferen Fotografie Gedenken herinnering Laatste groet Momenten nabestaanden Persoonlijk Rouwproces rouwverwerking Troost uitvaart verdriet Zwart-wit foto's