Het taboe doorbreken met afscheidsfotografie

Uitvaart Platform •

Het taboe doorbreken met afscheidsfotografie

Het taboe doorbreken met afscheidsfotografie

Uitvaart Platform
Uitvaart Platform

Ik ben Gonnie van Roij van GvR Afscheidsfotografie. Het taboe doorbreken met afscheidsfotografie is mijn missie. Enkele jaren geleden kreeg ik de vraag of ik een uitvaart wilde fotograferen. Ik moest erover nadenken en ben toen naar de kathedraal gegaan waar de uitvaart zou plaatsvinden. Ik voelde aan alles in mij, toen ik in de kathedraal was, dat ik die uitvaart moest fotograferen.

Tijdens de uitvaart kreeg ik al snel in de gaten waarom het zo belangrijk is dat er foto’s werden gemaakt van deze uitvaart. Het betrof een jong iemand met nog kleine kinderen. Voor die kinderen zijn deze foto’s een troost en een manier van verwerken van een heel zwaar verlies.

Het taboe doorbreken met afscheidsfotografie:

Ik merk dat er op fotograferen bij uitvaarten vaak nog een taboe rust. Mijn missie is om deze taboe te doorbreken, juist omdat het zo belangrijk is voor de rouwverwerking en voor de nabestaanden. Immers, in het leven worden bij bijna elke gelegenheid foto’s gemaakt. Een verjaardag, een dagje uit, een familiedag. Een uitvaart is het herdenken van een dierbaar persoon. Die herdenking, de weerspiegeling van iemands leven, verdient ook mooie foto’s als waardevolle herinnering.

Ik ga altijd van tevoren in gesprek met de nabestaanden om te vragen wat zij graag willen. Ik ben altijd dichtbij, maar ook onzichtbaar, zodat iedereen ongestoord afscheid kan nemen van hun dierbare. Emoties leg ik vast op een mooie, menselijke manier. Een lach en een traan.

De foto’s worden verzameld in een mooi album.

 Leven is veranderenVeranderen is loslatenLoslaten is vrij zijn


Liefs Gonnie

Bedrijven

De volgende bedrijven hebben diensten rondom fotograaf

Bekijk alle bedrijven