Boy Hazes, expert in uitvaartfotografie

Gesponsord bericht

Boy Hazes, expert in uitvaartfotografie. Er komt veel meer bij kijken dan het alleen het maken van de beelden. Deze bijzondere tak in de professionele fotografie wordt ook wel rouwfotografie of afscheidsfotografie genoemd. Boy verzorgt de reportage voor u en een album, een persoonlijk document. Een inkijkje in zijn werk als uitvaartfotograaf.

“Elke keer weer wanneer ik afscheid neem van een familie ben ik geraakt. Ik heb hen gevolgd voor een paar dagen en vaak meer. Ze hebben mij toegelaten in hun familie als fotograaf. Op één of andere wijze bouw ik een wederzijds vertrouwen op.

Sinds 2007 verzorg ik de fotografie bij afscheid. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik dit mag doen. Het blijft een bijzonder beroep. Een traditie waarmee ik jaren geleden begon doe ik nog steeds. Ik vraag altijd een bloem van de familie. Deze gaat op mijn hoedenplank. Zo neem ik afscheid van de overledene. Het is een waarlijk altaartje geworden met al die gedroogde bloemen en elke keer een nieuwe erbij.

Boy Hazes | Uitvaart-Platform.nl

 

Vorige week heb ik weer drie albums gebracht bij een familie. Voor hen had ik de fotografie verzorgd van het afscheid van haar man en hun pappa. Het is eigenlijk veel meer dan een fotoalbum. Het is een persoonlijk document zoals ik dat altijd doe. Ik kies niet voor alleen high-lights maar het volledige verhaal, verteld in beelden. En elk beeld weer met een eigen verhaal.

In hun huis de eerste beelden gemaakt. Uiteraard ook hun lieve hondje Plum. De volgende dag samen met hen de kistsluiting gedaan en dan het vertrek naar de aula. Het bedrijf waar hij heeft gewerkt was zo betrokken. Langs de N-weg stonden auto’s met personeel van bedrijven opgesteld om de laatste eer te bewijzen. Ook de brandweer en ambulance waren erbij. De weg was veilig afgezet door hun eigen personeel op motoren. Ik heb me nog niet eerder zo veilig gevoeld als fotograaf zo midden op de autoweg. Vaak regel ik zelf het verkeer met lieve dwingende armzwaaien en daarna heel veel dankgebaren. Het was zoals gezegd zeer indrukwekkend. Voor de familie een geweldige steun! Fotografie bij afscheid blijkt ook deze keer een waardevolle aanvulling.”

 

Wilt u meer zien van het werk van Boy Hazes, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis catering condoleance crematie Crematorium Dood Gedenkplaats grafsteen Herdenken herinneringsfotografie Herinneringsproducten kist nazorg overlijden Palliatieve zorg rouwcentrum rouwkaart rouwverwerking uitvaart uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartbloemen uitvaartbranche uitvaartcatering uitvaartceremonie Uitvaartdienst Uitvaartfotograaf uitvaartfotografie Uitvaartinside uitvaartmuziek Uitvaartplatform Uitvaartverzekering Uitvaartwensen. urn