Mensenmens Fotografie – Zes weken rust..

Mensenmens Fotografie – Zes weken rust… Een goede zes weken geleden ben ik geopereerd aan Acnes, ik had mij zelf voor genomen ook echt even in de zomervakantie mijn rust te pakken, want ook mentaal had ik een zwaar jaar achter de rug… 

Maar na nog geen drie weken werd ik gebeld door een familie… Ik legde uit dat ik herstellende was en dat ik eventueel wel een vervanger kon regelen, maar nee ze wilden alleen mij… Lang nadenken was niet nodig, ik zou alle ruimte krijgen.

Ik zou in eerste instantie alleen het afscheid vast leggen, die plaats zou vinden in de tuin. ( Dat bedoelde ze dus met alle ruimte ) Tijdens het voorgesprek kwam al snel de vraag; “lukt het jou met je gezondheid om ook de condoleance vast leggen?”

Een hele warme familie een prachtige locatie midden in de natuur en een fijn team om mee te mogen werken, leidde er toe dat ik toch meteen ja zei.

Wat een kilometers heb ik afgelegd in die twee dagen en ik moest ogen voor en achter hebben omdat niet alles op één plek gebeurde. Vooral de kleinkinderen hadden heerlijk de ruimte om soms even bij opa te kijken en soms ook weer lekker rond te huppelen om de vijver.

Vlak achter deze bijzondere plek waar we afscheid namen van opa lag de begraafplaats. Met mijn hand op mijn buik, trok ik nog een laatste sprintje, om zijn laatste reis vast te leggen. De kleinkinderen waren soms sneller dan ik. Moe maar met een heel fijn en voldaan gevoel nam ik na de borrel afscheid van de familie.

Dit had ik toch mooi even gedaan.

De chirurg was een paar dagen later minder blij. Ik zei “maar stel u moet een harttransplantatie uitvoeren, en dat kan niet wachten. Dan doet u het toch ook?” Hij beaamde dit. Gelukkig maar.

Zes weken rust is me niet gelukt, ook niet in de weken die daar op volgde. Soms kun je geen nee zeggen. Nu is het even rustig, onze zoon is weer naar school. Dus haal ik het nu even in en geniet ik van de rust en het mooie nazomer weer, tot dat de telefoon weer gaat en ik er voor je zal zijn…

Liefs Erika

Wilt u meer informatie over Erika en haar bedrijf Mensenmens Fotografie, bezoek dan onze bedrijvengids.

Geplaatst in categorie: Leverancier aan het woord

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis herinneringsfotografie overlijden uitvaart Uitvaartfotograaf uitvaartfotografie