Uitvaart Platform •
In Denemarken is een familie diep geschokt na het ontdekken van een ernstige fout door het ziekenhuis. Het lichaam van hun overleden vader, Hans Grandt, werd per abuis verwisseld met dat van een andere persoon. De verwarring kwam aan het licht toen Heidi Grandt een laatste afscheid wilde nemen van haar vader in de ziekenhuiskapel en tot haar ontzetting een vreemde in de kist aantrof.
Heidi Grandt vertelde aan Nyheder TV dat ze eerst dacht dat ze hallucineerde toen ze een onbekend lichaam in de kist zag liggen. Het ziekenhuispersoneel bleef aanvankelijk volhouden dat het lichaam dat van Hans Grandt was, totdat de familie opmerkte dat de overledene slechts negen vingers had, terwijl Hans er tien had toen hij stierf.
Sven Erik Grandt, de broer van de overledene, verklaarde dat de verwisseling van de lichamen vermoedelijk plaatsvond in de koelruimtes van het mortuarium. Het ziekenhuis erkende de fout en bood zijn excuses aan, waarbij het de vergissing een 'menselijke fout' noemde. “We betreuren dit ten zeerste en bieden onze oprechte excuses aan de familie,” aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.
Klik hier om in contact te komen met de ondernemers in onze bedrijvengids waar wij mee samenwerken. Zij helpen je graag verder bij het regelen van een uitvaart en alles wat erbij komt kijken.
Het lichaam van Hans Grandt bleek eerder te zijn meegegeven aan een andere familie, die hem in een kerk hadden begraven. Dit was een bijzonder pijnlijke ontdekking voor de familie Grandt, aangezien Hans expliciet had aangegeven geen kerkelijke uitvaart te willen. Pastoor Kirsten Schmidt, die de onbedoelde uitvaart leidde, sprak haar afschuw uit: "Dit is een vreselijke nachtmerrie en mag nooit gebeuren."
Na de pijnlijke ontdekking werd Hans alsnog herenigd met zijn familie. In een intieme uitvaartceremonie namen zij afscheid van hem, zonder de kerkelijke zegen die hij niet wenste. Heidi Grandt, nog steeds diep geraakt door het voorval, zei tegen Nyheder TV: “Het is maar goed dat mijn vader dit niet heeft hoeven meemaken. Godzijdank was hij al overleden.”
Deze tragische vergissing benadrukt het belang van zorgvuldigheid en nauwkeurigheid in ziekenhuizen en mortuaria. De impact van dergelijke fouten op families is enorm en dient ten allen tijde voorkomen te worden. Wat zou jij doen als dit jou zou overkomen met een dierbare? Laat het ons weten.