Professioneel executeur – REB Advies

Gesponsord bericht

Professioneel executeur – REB Advies. Op het moment dat een familielid of uw partner overlijdt, begint er een verdrietige periode. Uit persoonlijke ervaring heeft Petra de Lange van REB advies gemerkt hoe lastig het is om in deze hectische en emotionele tijd juiste beslissingen te nemen.

Juist ook omdat men vaak kwetsbaarder is. Ondersteuning bij de materie waarmee men niet dagelijks te maken heeft, kan heel ontlastend werken en een gevoel van rust geven. Het is dan fijn om één vast aanspreekpunt te hebben. Vaak hoort Petra dan ook “wat fijn dat ik daar niet aan hoef te denken.” “Het geeft rust binnen de familie dat we dit niet zelf hoeven te doen”.

Na overlijden zijn uw erfgenamen verantwoordelijk op financieel, administratief en fiscaal gebied om zaken binnen bepaalde termijnen te beheren en af te wikkelen. Dit kan een complexe en langdurige aangelegenheid zijn en kan nodige ergernissen en met zich meebrengen. Waardoor de afwikkeling nog langer duurt en zelfs bij de rechtbank terecht kan komen.

Als professioneel executeur kan Petra u helpen bij het voorbereiden en afwikkelen van uw volledige eenvoudige of complexe nalatenschap. Ook kan zij in opdracht als gevolmachtigde werkzaamheden uitvoeren. De werkzaamheden die zij voor u onder andere uit handen kan nemen zijn:

  • opmaken van een overzicht van bezittingen en schulden om omvang van de erfenis te bepalen
  • beoordelen testamenten (als aanwezig)
  • informeren van alle financiële  instanties en opzeggen abonnementen
  • het ontruimen en verkopen van de woning
  • doen van aangiftes inkomsten-en erfbelasting.
  • Vereffening van de nalatenschap

In uw persoonlijke Digitale Nalatenschapsdossier registreert zij alle relevante informatie op een veilige en transparante manier zodat u altijd volledig op de hoogte bent.

Wil u ook rust? Wilt u hulp bij het afwikkelen of voorbereiden van de nalatenschap? Bezoek onze bedrijvengids en neem contact op met REB-Advies. Petra kijkt uit naar uw vragen om u veel werk uit handen te nemen.

Geplaatst in categorie: Artikelen

Geplaatst in tags: Erfenis executeur financieel fiscaal nabestaanden nalatenschap testament