Waarom wachten met afscheid nemen tot iemand overleden is?

Pas afscheid nemen tot iemand overleden is, waarom wachten we eigenlijk? Vier het leven!!

Als je van iemand houdt, is het ontzettend moeilijk om daar afscheid van te nemen. Het liefst houden we onze dierbaren voor altijd bij ons. Toch komt dat moment er, dat je afscheid moet nemen van iemand. Dan hebben we vaak de liefste woorden voor de overleden dierbare. Maar waarom zou je wachten tot een afscheid met het delen van deze woorden? Waarom delen we al die lieve woorden voor iemand niet zo snel als we nog leven? Natuurlijk bedoelen we hier niet letterlijk dat je al afscheid moet nemen, maar wel dat je die mooie woorden nu ook al best kunt delen. In dit artikel vertellen wij je waarom het goed is om je dierbaren te vertellen hoe zeer je ze waardeert. Vier het leven!

  • Onvoorspelbaar

Niemand weet precies wanneer het einde er zal zijn. Het leven is onvoorspelbaar. We zijn soms geneigd om onze dierbaren niet altijd steeds weer te vertellen hoeveel je van ze houdt en dat je ze waardeert. Soms vinden mensen dat zelfs moeilijk. Toch is het goed het wel te doen. Je wil graag dat jouw geliefden weten dat je blij met ze bent. Je kunt wel denken: “Ach, dat weten ze toch wel?” Maar dan nóg is het fijn om het te horen. Vier dat iemand er is, laat merken dat je er blij mee bent. Op die manier creëer je mooie herinneringen en maak je je geliefden blij.

  • Je band versterken

Je denkt allemaal wel eens: ‘Heb ik wel genoeg laten merken dat ik van hem of haar hield? Heb ik wel vaak genoeg lieve dingen gezegd?’ Natuurlijk zit het hem niet altijd in woorden. Het gaat ook om kleine gebaren. Een lief kaartje sturen, een bloemetje meenemen, een klusje voor iemand doen. Als je het lastig vindt om je emoties te uiten, zijn dat kleine dingen waardoor iemand jouw waardering ook kan ervaren. Dit soort kleine gebaren kunnen de onderlinge band bij leven versterken. En dat is een fijn gevoel, zowel voor jezelf als voor jouw dierbare.

waarom wachten met afscheid nemen tot iemand overleden is
Het is goed om je dierbaren te vertellen dat je ze waardeert als ze nog leven!

  • Positiviteit in ons leven

Wat is het toch makkelijk om te zeggen wat ons niet bevalt aan het gedrag van iemand anders. Dat kan natuurlijk wel eens gebeuren, maar het is zo fijn om iemand ook positief te benaderen. Mensen worden er blij van, voelen zich gezien en gewaardeerd. Dat is iets wat we onze geliefden gunnen, toch? Je dierbaren vertellen dat je ze waardeert, draagt bij aan een positief gevoel in iemands leven. Die positiviteit kunnen we allemaal wel gebruiken. Je geeft je dierbaren eigenlijk kleine kadootjes in de vorm van een compliment. Dat dragen ze altijd bij zich.

 

  • Als troost en steun

Ook als iemand midden in een rouwproces zit, helpt het om die persoon positief te waarderen en te laten merken dat je blij bent dat die persoon er nog is. Mensen in de rouw kunnen soms het gevoel hebben dat het leven nog maar weinig plezier brengt en misschien zelfs wat minder zin heeft. Door te laten merken dat jij deze persoon waardeert en door hem of haar complimentjes te geven, kan iemand een gevoel van troost ervaren en het gevoel hebben dat hij of zij er nog steeds toe doet.
Zeker in zo’n fase realiseer je je weer: waarom wachten met afscheid nemen tot iemand overleden is? Laat je dierbaren bij leven merken hoe blij je met ze bent.

 

Waarom wachten met afscheid nemen tot iemand overleden is- deze titel wil natuurlijk niet zeggen dat je voortijdig afscheid van iemand neemt die nog in de bloei van het leven is. Het is een reminder om onze dierbaren tijdens hun leven te laten weten dat we van ze houden en niet pas als ze overleden zijn. Wil jij iemand een blijk van waardering geven? Stuur dan eens een mooie bos bloemen of een ander mooi kadootje. Zeker weten dat je iemands dag weer een stukje mooier maakt!

Geplaatst in categorie: Artikelen Rouwen

Geplaatst in tags: afscheid begrafenis ceremonie compliment condoleance crematie Dood Emoties Herdenken kado leven nabestaanden overlijden rituelen rouwen uitvaart uitvaart-inside Uitvaart-Platform.nl uitvaartbegeleiding uitvaartceremonie Uitvaartinside Uitvaartwensen. verdriet verlies vieren waardering