Instra Rouwvervoerinrichtingen

Uitvaart Platform •

Instra Rouwvervoerinrichtingen

Instra Rouwvervoerinrichtingen

Uitvaart Platform
Uitvaart Platform

Instra Rouwvervoerinrichtingen, sinds 1991 is Instra gespecialiseerd in de ombouw van voertuigen. 

Rouwvervoerinrichtingen

Al vanaf de eerste dag staat de klant centraal en worden vindingrijke oplossingen op maat geboden en afgestemd op de branche specifieke behoeftes. Instra Rouwvervoerinrichtingen biedt naast maatoplossingen voor overbrengvoertuigen ook ombouw aanpassingen voor staatsievervoer. Hiermee is Instra totaalleverancier op het gebied van Rouwvervoerinrichtingen.

Frank van der Cruysen, binnen Instra verantwoordelijk voor rouwvervoerinrichtingen: “Of het nou gaat om een overbrengvoertuig of staatsie-auto, aan rouwvervoer worden speciale eisen gesteld, ook voor de inrichting. Voor ons is het een uitdaging om voor elke klant een oplossing op maat te bieden voor de specifieke mobiliteitswensen. Dat doen wij al 25 jaar met ons gespecialiseerde team van vakmensen. Zij werken met geavanceerde computersystemen en hebben de beschikking over eigen productiefaciliteiten, om zo het maatwerk te kunnen leveren waar de klant behoefte aan heeft.”

Welkom in de werkplaats

De wensen van de eindgebruiker zet Instra om in 3D-tekeningen, met daarbij een simulatie van de beweegbare delen. "Hierdoor kunnen we vooraf heel duidelijk laten zien wat het eindresultaat zal zijn. Binnen een kort tijdsbestek na het intakegesprek presenteren wij het ontwerp. Voordat het voertuig bij ons arriveert, zorgen wij ervoor dat alle producten zijn ontwikkeld en geproduceerd. Dit heeft als voordeel dat het voertuig niet onnodig lang bij ons in de werkplaats staat.

Wij nodigen onze klanten altijd uit om de vorderingen tussentijds te volgen. Deze aanpak heeft een korte doorlooptijd als resultaat. Voor ons heel normaal, maar het blijkt in de branche redelijk uniek te zijn.” 

Merkonafhankelijk

Instra is bij de inrichting van rouwvervoer niet afhankelijk van één merk of type auto. “Wij kunnen elk model voorzien van de door de klant gewenste inrichting. Zo bieden we bijvoorbeeld de mogelijkheid de overbrengvoertuigen te voorzien van temperatuur gereguleerde ruimtes. Dit kan de gehele ruimte achterin betreffen of aparte compartimenten, in combinatie met andere indelingsmogelijkheden. Ook betreft aanpassingen aan staatsievervoer zijn we merkonafhankelijk. Of het nou gaat om rouwvlaggen, bloemenrekken, ladesystemen of beweegbare vloeren, voor ieder voertuig zijn er eindeloze mogelijkheden. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop: we werken alleen met A-merken en hanteren een hoog afwerkingsniveau.” 

Dealerbedrijven

Ook voor importeurs van rouwvervoer biedt Instra concepten op maat. “Met de dealerbedrijven bespreken we de verwachtingen van de eindgebruikers. Daarna stellen we een totaalpakket samen waarmee aan alle wensen kunnen voldoen. Met de eindgebruiker gaan we rond de tafel om te komen tot een perfect passende inrichting: goed doordacht en tot in detail afgestemd op het dagelijkse gebruik”, aldus een enthousiaste Frank van der Cruysen. 

De allereerste Mercedes-Benz EQV overbrengauto

De Mercedes-Benz EQV tilt het elektrisch rouwvervoer naar een nieuw niveau. Instra Rouwvervoerinrichtingen realiseerde de eerste Mercedes-Benz EQV overbrengauto van Europa. Met een actieradius van 355 km is de EQV uitermate geschikt als overbrengauto. 

Mogelijkheden EQV overbrengauto

De EQV is uitermate geschikt als overbrengauto tot 4 kisten/brancards, waarbij in de lengte 3 uitvoering, ook een complete opbergkast geplaatst kan worden. Onder de (vaste) 1e vloer zijn opbergruimtes voor schaarwagen, kamerschermen, verzorgkoffer en dergelijke. Ook lades zijn natuurlijk mogelijk. De 2e vloer is in hoogte verstelbaar, waarbij de medewerkers efficiënt en volgens de Arbowet kunnen werken. Natuurlijk wordt alles met de meeste zorg en beste materialen uitgevoerd, zoals u van een INSTRA mag verwachten. Bovendien kan Instra de ombouw uitvoeren met een opstelling voor staatsievervoer. Zodat u op onder andere de natuurbegraafplaatsen op een maatschappelijk verantwoorde wijze de laatste rit kunt uitvoeren.

Bedrijven

De volgende bedrijven hebben diensten rondom rouwvervoer

Bekijk alle bedrijven