Wat zijn de gemiddelde kosten voor een uitvaart?

Wanneer iemand komt te overlijden moet de uitvaart geregeld gaan worden. De kosten voor een uitvaart bestaan uit verschillende kosten, denk hierbij aan vaste kosten en bijkomende kosten. De bijkomende kosten zijn de kosten voor alle extra’s die u wilt voor uw uitvaart en deze zijn geheel afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Wat zijn de gemiddelde kosten voor een uitvaart?

Vaste uitvaartkosten:

De vaste kosten voor een uitvaart zijn de basiskosten die u nodig heeft voor het verzorgen van de overledene, de aanschaf van een kist of lijkwade, het regelen van de uitvaart en de daadwerkelijke crematie of begrafenis.

 

Persoonlijke wensen:

Tegenwoordig is er op het gebied van uitvaart zoveel meer mogelijk. De tijd van koffie en thee met een plakje cake begint te verdwijnen. Mensen worden zich steeds meer bewuster van hun leven en willen daarom het liefst een persoonlijker afscheid. Hierdoor komen er wel wat kosten bij maar u kunt het zo gek maken als dat u het zelf wilt.

Praten over uw uitvaartwensen is nog steeds een taboe en een onderwerp waar niet graag over gesproken wordt. Met die gedachte hebben wij de Uitvaartkluis gemaakt. U kunt hier al uw wensen vastleggen. De Uitvaartkluis zorgt er ook voor dat al uw administratieve en financiële afhandelingen op een correcte manier voor u geregeld worden. Uw nabestaanden kunnen alles stap voor stap uitvoeren, scheelt een hoop tijd eer alles geregeld is en het neemt uw nabestaanden een grote zorg uit handen.

U kunt ook een kijkje nemen in onze bedrijvengids, hier staan allemaal Leveranciers vermeld die in de uitvaartbranche werkzaam zijn. Op deze manier kunt u zien wat er allemaal mogelijk is en wat het beste bij u past.

 

Kosten crematie:

De basiskosten voor een crematie bedragen in Nederland tussen de 3.000 en 7.000 euro. De gemiddelde kosten voor een persoonlijke, geheel verzorgde crematie zijn ongeveer 6.000 euro, variërend al gelang naar wens. Cremeren is veelal voordeliger dan begraven.

 

Kosten begrafenis:

De kosten van een begrafenis zijn hoger dan een crematie, deze zijn gemiddeld tussen de 8.500 en 11.000 euro. Ook hierbij geldt dat de kosten voor een begrafenis verschillen per persoon. Een groot deel van deze kosten hangt af of je kiest voor een algemeen of een eigen graf en voor hoe lang je het graf wilt huren. De huurkosten van een graf zijn dan ook verschillend per gemeente en kan variëren tussen 800 en 7.000 euro. Hoe uitgebreider u alles wenst hoe hoger de kosten, denk dan bijvoorbeeld aan een cateraar, videograaf, fotograaf of een unieke locatie.

Geplaatst in categorie: Uitvaart Uitvaartceremonie Uitvaartkosten

Geplaatst in tags: crematie uitvaart uitvaartceremonie uitvaartkosten