Een bijzondere opdracht voor een uitvaart

Uitvaart Platform •

Een bijzondere opdracht voor een uitvaart

Een bijzondere opdracht voor een uitvaart

Uitvaart Platform
Uitvaart Platform

Het is een gewone dag voor Petra, totdat de telefoon gaat. Aan de andere kant van de lijn bevindt zich een van haar vaste opdrachtgevers met een speciaal verzoek: een familie wenst een gebed tijdens het afscheid. Voor Petra, van Memoires, is dit geen alledaagse aanvraag, maar juist een die haar hart verwarmt.

Een diepgelovige wens

Petra, met een katholieke achtergrond en geworteld in haar geloof door haar jeugdige jaren als misdienaar, aanvaardt de opdracht met enthousiasme. Via e-mail ontvangt ze de gegevens van de familie en maakt ze een afspraak. Het intieme samenzijn vindt plaats bij de dochter thuis, waar zowel de heer des huizes als de kleindochters aanwezig zullen zijn. Voor hen is het belangrijk om nauw betrokken te zijn bij het afscheid, een wens die ook de overledene koesterde.

Een betekenisvolle invulling

De heer des huizes maakt duidelijk dat zijn vrouw, die diep gelovig was, graag haar geloof terug wilde horen tijdens de dienst, ondanks dat het geen kerkelijke ceremonie betreft. Met de lokale kerk zonder geestelijke voorganger als optie, wordt besloten uit te wijken naar een prachtige aula in Eijsden.

Petra gaat aan de slag met het vormgeven van de dienst, waarbij persoonlijke teksten worden afgewisseld met passende gedichten en bijbelteksten, en waarbij gebeden de leidraad vormen. Dankzij haar contacten vindt ze de perfecte aanvulling in de vorm van een bijbeltekst van een goede vriend die deken is.

Een persoonlijk afscheid

Het geheel wordt verder ingekleurd met muziek van een plaatselijk mannenkoor, gezongen in het Limburgs dialect om een vertrouwde sfeer te creëren. Petra, gespecialiseerd in het Limburgs dialect, draagt hieraan bij door ook tijdens de dienst in dialect te spreken. Rituele elementen, zoals schilderijen van haar ouderlijke woning en het huis waar ze met haar man heeft geleefd, worden toegevoegd om het afscheid persoonlijk te maken.

Een dankbaar einde

Met het emotionele slotnummer "Sterre der Zee" van Beppie Kraft wordt het afscheid een zeer persoonlijke en ontroerende ervaring voor de naaste familie. Petra is dankbaar dat ze dit gezin heeft kunnen bijstaan op een manier die misschien buiten haar gebruikelijke rol ligt, maar die ze met toewijding en begrip heeft vervuld.

Wil je meer weten over Memoires en hun unieke benadering van afscheid nemen? Bezoek dan onze bedrijvengids voor contactgegevens en meer informatie.

Bedrijven

De volgende bedrijven hebben diensten rondom sprekers & ritueelbegeleiders

Bekijk alle bedrijven