Memorial Book

Uitvaart Platform •

Memorial Book

Memorial Book

Uitvaart Platform
Uitvaart Platform

Memorial Book. Hét online condoleanceregister. 

Op vrijwel elke uitvaart is een herinneringsboek of papieren condoleanceregister aanwezig. Het is een welbekende manier om berichten achter te laten voor de overledene of diens naasten. Dit is slechts één boek, hoe ‘verdeel’ je dit eigenlijk over meerdere naasten? Memorial Book biedt uitkomst.

Herinneringen blijvend maken in een turbulente tijd

De periode waarin een uitvaart georganiseerd wordt en plaatsvindt is voor veel nabestaanden een soort waas. Er moet in korte tijd veel geregeld worden. En dat terwijl het zo fijn is om op dit moment te vertragen en met elkaar herinneringen op te halen en te bewaren. Maar iedereen rouwt op een andere manier. Een online herinneringsboek is daarvoor heel geschikt. Iedere nabestaande kan daarmee zelf bepalen wanneer ze iets schrijven, teruglezen of bekijken. Want rouw laat zich niet in 2 weken persen.

Een privé herinneringsboek voor de nabestaanden

Memorial Book is alleen te bekijken of aan te passen door nabestaanden die toegang hebben of verlenen aan derden. Je kunt ook zelf bepalen wanneer de pagina gemaakt wordt. Bijvoorbeeld als iemand terminaal is en hij of zij zelf een herinneringsboek wil maken. Maar ook als diegene net overleden is, of juist een jaar na de uitvaart.

Het prachtige aan een online condoleanceregister is dat het overal toegankelijk is. Een traditioneel papieren condoleanceboek staat toch altijd bij slechts één persoon in de kast. Met Memorial Book kunnen alle nabestaanden bepalen wanneer ze inloggen om weer (onbeperkt) herinneringen toe te voegen of terug te lezen.

Hoe krijgen mensen toegang tot online condoleren?

Met QR-code die correspondeert met de persoonlijke Memorial Book pagina krijgt iedereen met wie je die deelt, toegang. Op het platform kunnen teksten, foto’s, video’s en zelfs mooie muziekstukken geplaatst worden om de overleden dierbare te gedenken en herinneringen te koesteren. De QR-code kan bijvoorbeeld afgedrukt worden op een rouwkaart. Dit geeft de genodigden een kans om bijvoorbeeld thuis in alle rust iets te schrijven. Zo blijft er op de daadwerkelijke uitvaart tijd over om met elkaar in contact te komen en na te praten. 

width=

Andere mogelijkheden voor het verspreiden van de QR-code zijn:

  • In een rouwadvertentie
  • Op een A5 tafelkaart die je op tafel zet tijdens de receptie
  • Op een RVS-plaatje dat op een paaltje bij het graf neergezet kan worden

Online condoleren is anno 2023 misschien wel gebruikelijker dan condoleren in het geschreven gedenkboek dat we allemaal kennen. Mocht je toch een geprinte kopie willen van het online condoleanceregister dan kunnen zij dit uiteraard in boekvorm afdrukken. Memorial Book helpt graag bij het opzetten van de pagina, mocht je hier zelf niet helemaal uitkomen.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Klik hier voor de contactgegevens van Memorial Book.

Bedrijven

De volgende bedrijven hebben diensten rondom herinneringsproducten

Bekijk alle bedrijven