De juiste urn kiezen


De juiste urn kiezen voor de as van een dierbare is iets wat je niet even zomaar doet. Het is immers het laatste plekje van iemand van wie je veel gehouden hebt. Wat zijn de overwegingen bij het maken van de juiste keuze? We proberen je daar in dit artikel mee te helpen.

 

 • Wat is je budget?

   

  Urnen komen in verschillende maten, materialen, vormen en dus ook in prijzen. Als je weet wat je kunt besteden, wordt de keuze alweer wat makkelijker. In elke prijsklasse is het mogelijk een goede urn uit te kiezen.

 

  • Welke stijl urn wil je?


   Wat was de stijl van de overledene? Neem dit mee in het kiezen van de juiste urn. Als de overledene van een klassieke stijl hield, dan is dat een logischere keuze dan als hij of zij van felle kleuren hield. Kijk ook waar de urn komt te staan. Wil je deze in je eigen huis hebben? Dan kun je kijken wat goed bij jou past maar toch ook de persoonlijkheid van de overledene weergeeft.

 

  • De grootte van de urn.

   Ook bij urnen heb je verschillende maten beschikbaar. Voor een groter persoon zul je een grotere urn nodig hebben dan bij een overledene die klein en tenger was. Dan nog heb je daar natuurlijk een vrije keuze in, als jij een grote urn wil hebben voor een klein persoon dan is dat aan jou. Een goede urn uitkiezen blijft een heel persoonlijke keuze.

 

  • Het materiaal van de urn.

   Bij het kiezen van de juiste urn kijk je natuurlijk ook naar het materiaal. Wat past het best bij de overledene? Er zijn veel verschillende materialen beschikbaar, zoals hout, metaal, keramiek, marmer of glas. Elk materiaal neemt zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling mee. Daarbij gaat het ook weer om de smaak van de overledene of jouw smaak. 

 

  • Toevoegen van persoonlijke elementen.

   Tegenwoordig zijn er veel opties om een urn te personaliseren. Hierbij kun je denken aan het toevoegen van een foto, een gedicht of een symbolische afbeelding. Ook bij het kiezen van de juiste kleur of motief ben je al bezig met het persoonlijk maken van een urn.

 

 • Waar komt de urn terecht?

  Bij het uitkiezen van de goede urn is het ook handig om te kijken waar de urn uiteindelijk geplaatst zal worden. Komt deze in een urnenmuur,  bij iemand thuis te staan of wordt de urn op een andere plek  geplaatst? Misschien neem je dit ook mee in je overwegingen. Een urn in jouw woonkamer vereist weer andere uiterlijke kenmerken dan een urn die begraven wordt of in een urnenmuur komt te staan.

 

En goede urn uitkiezen
Hoe kun je de juiste urn voor jouw overleden dierbare kiezen?

 

Op onze website vind je veel specialisten op het gebied van urnen. Tegenwoordig kunnen urnen prachtige kunstwerken zijn die recht doen aan de persoonlijkheid van de overledene en aan de liefde die er tussen jullie was.

Geplaatst in categorie: Artikelen Urn

Geplaatst in tags: crematie Crematorium Herdenken overlijden uitvaartbranche Uitvaartwensen. urn urnen