Van Wijk Uitvaartkisten - ‘Groen is geen ambitie, maar norm’

Uitvaart Platform •

Van Wijk Uitvaartkisten - ‘Groen is geen ambitie, maar norm’

Van Wijk Uitvaartkisten - ‘Groen is geen ambitie, maar norm’

Uitvaart Platform
Uitvaart Platform

Van Wijk Uitvaartkisten - ‘Groen is geen ambitie, maar norm’Van Wijk Uitvaartkisten is zeer actief op het gebied van innovatie binnen de uitvaartbranche, ook waar het klimaat ­neutraal ondernemen betreft. U zoekt een werkelijk groene leverancier, maar vraagt u zich tegelijkertijd af what it takes om in dit opzicht onderscheidend te kunnen zijn? Van Wijk Uitvaartkisten vertelt u er meer over.

Natuurlijk Van Wijk

‘Natuurlijk Van Wijk’ is niet zomaar een motto – het beschrijft exact waar ons bedrijf voor staat. Door permanent verantwoorde keuzes te maken als het gaat om natuur en milieu, is ons bedrijf op dit moment zeer ver gevorderd in de omslag naar klimaat­­ neutraal onder­nemen. Leest u mee?

  • Wij voorzien geheel in onze eigen stroom- en warmtebehoefte
  • Wij produceren energie- en CO2-neutraal
  • Wij verbranden al ons restafval in een hout gestookte Cv-ketel welke is voorzien van de modernste fijn stof filters
  • Wij gebruiken geen aardgas
  • Op alle daken van onze productiehallen liggen zonnepanelen; in de zomer leveren we het energie overschot terug aan het elektriciteitsnet
  • Al het hout dat we gebruiken in ons productieproces is op ecologisch verantwoorde wijze geproduceerd
  • Voor elke gebruikte boom laten we drie nieuwe bomen aanplanten
  • Het gebruik van synthetische lijmen en andere chemische stoffen is tot een absoluut minimum beperkt

Natuurlijk Van Wijk. Wij leveren: altijd en overal.

Uitgelicht: circulaire oplossing voor eigen restmaterialen

Ten behoeve van de productie van onze uitvaartkisten uit de Primus-lijn ontwikkelden wij een unieke methode om populierenhout te hergebruiken. Takken, stamdelen en restanten uit zaagverlies worden niet langer meer vernietigd, maar opnieuw gebruikt. Het resultaat is ‘Ecoboard’: populieren­hout dat is voorzien van een houtdecor, ook wel aangeduid als Eco Populier Composiet (EPC).

Van Wijk ontwikkelde een volledig nieuw procedé en richtte er een aparte productiehal voor in. Speciaal opgeleide medewerkers voorzien het EPC van houtdecors in diverse varianten. We hebben de productieketen volledig in eigen hand, resulterend in de prachtige Primus-lijn.

 

Wilt u meer informatie over van Wijk Uitvaartkisten, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

Bedrijven

De volgende bedrijven hebben diensten rondom kisten & manden

Bekijk alle bedrijven