Els de Zanger Uitvaartbegeleiding

0 reviews
Els de Zanger Uitvaartbegeleiding

Els de Zanger Uitvaartbegeleiding

Mijn naam is Els de Zanger en ik ben sinds 2010 werkzaam als uitvaartbegeleidster in Dordrecht en omstreken.

Ik ben werkzaam in een straal van 50 kilometer rondom Dordrecht. Mijn werkgebied omvat onder andere de Drechtsteden (Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambracht), de Albasserwaard (Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard) en de Hoeksche Waard (waaronder Oud-Beijerland, Nieuw-Beijerland, Strijen, ‘s Gravendeel, Puttershoek, Numansdorp). Ook voor andere plaatsen in deze regio kunt u mij bellen, evenals voor uitvaarten in Rotterdam, Barendrecht en de Krimpenerwaard.

Een aantal jaren heb ik bij een collega uitvaartondernemer in loondienst gewerkt. Sinds februari 2018 ben ik de trotse eigenaar van Els de Zanger Uitvaartbegeleiding. Juist dankzij deze eerdere ervaring beschik ik over ruime kennis en ervaring. Ik luister naar de wensen en zorg ervoor dat de uitvaart hierop afgestemd wordt. Ik vertaal ideeën naar een persoonlijk afscheid dat bij de familie en de overledene past. Steeds meer mensen weten Els de Zanger Uitvaartbegeleiding te vinden. Om iedereen te kunnen blijven bijstaan heb ik inmiddels een team om mij heen verzameld die mij ondersteunen en waarnemen indien nodig. Maak kennis met mijn team.

Dementievriendelijke Uitvaartbegeleiding

In juni 2019 heb ik een opleiding afgerond om iemand met dementie rondom een overledene te betrekken bij het afscheid.

Dementie is volksziekte nummer 1 aan het worden.

In mijn persoonlijk leven heb ik meegemaakt dat mijn vader dement werd.

Maar ook in mijn werk als uitvaartbegeleidster kom ik steeds vaker in families waarin een naaste dementie heeft.

In deze families bestaat vaak de diepe wens om deze naasten te betrekken

bij het afscheid. Samen met hen kijk ik dan naar de wensen en mogelijkheden om dit in

enigerlei vorm te realiseren. Vaak kan meer dan men denkt en voor de verwerking van alle betrokkenen is het van groot belang om hier invulling aan te geven.

Dan is het fijn om als uitvaartbegeleidster geschoold en ervaren te zijn.

Kinderuitvaarten

Dit wil toch niemand regelen is de eerste gedacht.

Maar als je juist in deze moeilijke periode iemand naast je weet die kan luisteren naar wat jij op dat moment nodig hebt, je kan helpen om het afscheid wat je moet nemen onder ogen te zien, kan die persoon een hele grote steun zijn voor de mensen rondom dit kind. En door ervaring in kinderuitvaarten, mijn persoonlijke leven en aanvullende scholing, kan ik die persoon zijn voor jullie.

Uitvaartwensen worden steeds persoonlijker

Een standaard uitvaart, met een half uur aula en een half uur koffiekamer met koffie en een koekje tijdens het condoleren is nog altijd mogelijk, maar komt steeds minder

vaak voor. In veel gevallen heeft de overledene zelf duidelijke wensen geuit over zijn of haar afscheid, tegen zijn omgeving of in een voorgesprek met mij.

Dan regel ik een uitvaart overeenkomstig die wensen. Is dit niet het geval geweest, dan kan ik vanuit mijn ervaring helpen om een afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken.

Zo heb ik diverse suggesties om een afscheidsceremonie op een andere locatie te houden. Ook een afscheid thuis is, rekening houdend met de ruimte en de grootte van het gezelschap, wellicht mogelijk.

De (klein)kinderen krijgen bij een afscheid steeds vaker een rol. Ieder (klein)kind kan dit doen op zijn of haar eigen manier. Daar bestaat alle ruimte voor. Zo nodig heb ik ideeën en materialen om hen te begeleiden. Ik heb voor hen een “TroostTas” En ooit wel eens gehoord van “de Hemeldoos”? Ik kan er alles over vertellen en deze ook laten zien.

En dan, na het afscheid, begint het verwerken pas.

Ook dan kan ik steun bieden. Ik werk samen met diverse partners en mijn assistente, Elly Kollen, heeft een opleiding “rouwbegeleiding”gevolgd. Ook heb ik goede contacten met een professional die u zou kunnen begeleiden bij het financiële gedeelte.

En, als u dit wenst, dan ben ik er ook om samen met u een asbestemming te zoeken of een grafsteen te kiezen.

Kortom, van voor het overlijden tot na het afscheid ben ik er om u te steunen, te helpen en te ontzorgen.

Voor vragen over uw uitvaart, of andere vragen kunt u 

Sfeer & Inspiratie

top.jpeg
004-els-kopie-scaled.jpg
jose-donatz-fotografie-8237-kopie.jpg
jose-donatz-fotografie-8184-kopie-2-scaled.jpg
dscn0330-kopie-scaled.jpg
naamloos-1-van-1-8-kopie-scaled.jpg
jose-donatz-fotografie-8180-kopie-2-scaled.jpg
naamloos-1-van-1-copy-2-kopie-scaled.jpg

Reviews

Deel jouw ervaringen met Els de Zanger Uitvaartbegeleiding

Log in en schrijf een review
Inloggen

Beknopte informatie

Els de Zanger Uitvaartbegeleiding
Els de Zanger Uitvaartbegeleiding
0 reviews
Volg deze onderneming:

Delen

Contactpersoon

Els de Zanger

Els de Zanger

Neem contact op

Heb je een vraag, wil je een offerte aanvragen, een afspraak maken of gebruikmaken van onze diensten? Neem snel en eenvoudig contact met ons op via ons formulier.

Reviews

Deel jouw ervaringen met Els de Zanger Uitvaartbegeleiding

Log in en schrijf een review
Inloggen
Inspiratie

Relevante artikelen

Bekijk alle artikelen