Wade-zacht

Groningen https://www.wade-zacht.nl 06 15 268 817

 • Wade-zacht

  De waden van Wade-zacht zijn handgemaakte producten van zuiver wol
 • Wade-zacht

  Mijn waden zijn unieke zachte, handgemaakte dekens van zuiver wol, waarin overledenen opgebaard
 • Wade-zacht

  Door de toedekking met een wade ontstaat een natuurlijke manier van opbaren
 • Wade-zacht

  Elke wade is een unieke deken met een organisch patroon
 • Wade-zacht

  Dankzij het unieke procedé dat ik heb ontwikkeld, blijven mijn waden zachte dekens
 • Wade-zacht

  De diepe kleuren van wol versterken het warme karakter van de organische patronen
 • Wade-zacht

  Wanneer u een wade direct nodig heeft, kunt u een bestaande wade kiezen
 • Wade-zacht

  Het maken van een zachte wollen wade is een arbeidsintensief proces dat 15 a 20 uur in beslag neemt
Beschrijving

Welkom bij Wade-zacht

Textielkunstenaar Rita Berghuis-Ensing maakt zachte wollen waden. De waden hebben een warme uitstraling met een effen binnenzijde, bijvoorbeeld in blauwgroen, roodpaars of zachtgroen. Aan de buitenkant zijn organische vormen aangebracht. Elke wade is uniek. Rita heeft altijd een kleine voorraad ter beschikking. U kunt ook een wade of een opbaardeken laten maken in door u gewenste kleuren. Aarzel daarom niet om contact met Rita op te nemen om uw wensen omtrent de aanschaf van een wade te bespreken of om een wade te bestellen.

Wanneer u een wade direct nodig heeft, kunt u een bestaande wade kiezen.

Rita vertelt over Wade-zacht het volgende: ‘Ik maak waden waarin mensen opgebaard en begraven of gecremeerd kunnen worden. De eerste keer dat ik een wade maakte was voor mijn zwager. Hij is inmiddels overleden. Hij is begraven in een wade. Dat was een unieke gebeurtenis. Allereerst omdat het mijn eerste wade was, vervolgens omdat het familie was en ook omdat dit het startpunt was voor mijn onderneming Wade-zacht.

Ik ben begonnen met waden maken, omdat het volgens mij een mooie manier is om dierbaren in op te baren en te begraven of te cremeren. Het bevordert een hele natuurlijke manier van afscheid nemen. De aanraakbaarheid neemt toe. Ik hoop dan ook dat afscheid nemen verzacht wordt door mijn warmgekleurde dekens. Het liefst zou ik willen dat mensen mijn dekens al bij leven gaan gebruiken als een warme deken op de bank bijvoorbeeld.

Ik maak nog veel meer producten van textiel. Die kunt u vinden op www.ritaberghuis.nl. Kijk daar maar eens. Naast mijn kunstwerken die vanuit een innerlijke behoefte ontstaan, werk ik graag in opdracht. Bijzondere kledingstukken als trouwjurken, stola’s voor predikanten, antependia (altaarkleden), maar ook gehaakte knuffels voor mijn kleinkinderen. Van die laatste zijn de haakpatronen beschikbaar.

De stap om waden te gaan maken was voor mij heel vanzelfsprekend. Die vloeide voort uit het maken van quilts en het experimenteren met textiele technieken. Ik ontwikkelde dan ook een uniek procedé om mijn waden te kunnen maken. Het is een arbeidsintensief proces, dat zo’n 15 tot 20 uur in beslag neemt. Ik houd van elke stap in dat proces. Een mooi moment is het uitpakken van een wade na het natvilten, omdat het elke keer weer een verrassing is hoe het vilten is verlopen. Elke zachte soepele wade van Wade-zacht is dan ook een uniek product.

De waden en opbaardekens die u hierboven ziet afgebeeld, zijn daar enkele voorbeelden van. Ik heb altijd een kleine voorraad ter beschikking. Wanneer u zelf een speciale wens hebt, kunt u ook een wade of een opbaardeken laten maken, bijvoorbeeld in kleuren die u mooi vindt. Aarzel daarom niet om contact met mij op te nemen om uw wensen omtrent de aanschaf van een wade te bespreken of om een wade te bestellen.’

Meer informatie vindt u op: www.ritaberghuis.nl

Eigenschappen
 • Wade-Zacht

  Waden en opbaardekens
 • Rita Berghuis-Ensing

  Textielkunstenaar
 • Telefonisch bereikbaar

  06 15 268 817
 • Email

  info@wade-zacht.nl

Ervaringen met Wade-zacht

Laat ook uw review achter

Uitvaartkluis

Gun je jouw nabestaanden ook rust in hun rouwproces na jouw overlijden? Je kan bij ons jouw uitvaart wensen en praktische zaken zoals financíën en administratie veilig vast leggen in de Uitvaartkluis.