Wat gebeurt er met de e-mailaccounts na een overlijden?  

Wanneer uw dierbare komt te overlijden moet er een hoop afgehandeld worden zo ook de e-mailaccounts. Wat gebeurt er met de e-mailaccounts na een overlijden? Om het nabestaanden makkelijker te maken zou het fijn zijn als zij inzage hebben in de accounts. Denk u hierbij ook aan het opzeggen van andere accounts, zoals bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn.

Dagelijks ontvangt men e-mails van deze accounts. Wanneer u alleen maar e-mailgegevens heeft van belangrijke contactpersonen is het ook fijn voor uw nabestaanden om daar toegang toe te hebben. Eventueel kunnen zij er dan voor kiezen om deze contacten te mailen met de mededeling van uw overlijden. Oftewel een overlijdensbericht per e-mail. Maar wat als u deze gegevens niet heeft en echt rechtstreeks de account moet beëindigen, zonder inloggegevens.

Google

Voor de Google-gebruikers is er beschikking over de Inactive-Account-Manager. Het fijne hiervan is dat u zelf kunt aangeven dat alle Gmail-gegevens moeten worden gewist nadat u uw account drie, zes of twaalf maanden niet meer heeft gebruikt. U heeft ook de keuze om een vertrouwenspersoon uit te kiezen. Wanneer u dit heeft gedaan zal de vertrouwenspersoon een email ontvangen na inactiviteit. Hier vindt u daar meer informatie over.

 

Apple

Voor de gebruikers van de Icloud van Apple zijn er andere algemene voorwaarden. Wanneer u komt te overlijden is dit account niet overdraagbaar en zal deze komen te vervallen met alle rechten in relatie tot de Apple ID. Dit noemt men ook wel “no right on survivorship”.

 

Microsoft

Voor de gebruikers van Microsoft zijn er andere procedures. Wanneer u komt te overlijden kunnen uw nabestaanden de overlijdensakte doorsturen naar Microsoft. Wanneer zij dit binnen hebben krijgen uw nabestaanden een DVD  met alle accountgegevens. Hier vindt u daar meer informatie over.

Voor de gebruikers van een Yahoo-account moet u een overlijdensakte tonen waarna zij het account volledig wissen. Yahoo geeft nooit de mogelijkheid om het account in te kunnen zien.

 

Makkelijke tool

Om bovenstaande extra makkelijk te laten verlopen hebben wij de Uitvaartkluis ontwikkelt. Want, heeft u zelf al nagedacht over uw uitvaartwensen en alles wat daarbij komt kijken? Via onze Uitvaartkluis maakt u aan uw nabestaanden kenbaar wat uw uitvaartwensen zijn. U kunt uw nabestaanden ook een stukje op weg helpen bij het regelen van administratieve en financiële handelingen na uw overlijden. Er komt immers op dat vlak nog veel bij kijken om alles goed te regelen. Met het vullen van de Uitvaartkluis neemt u een grote zorg weg bij uw nabestaanden.

Geplaatst in categorie: Online Accounts

Geplaatst in tags: overlijden wensen