Renee Krijgsman Fotografie

Uitvaart Platform •

Renee Krijgsman Fotografie

Renee Krijgsman Fotografie

Uitvaart Platform
Uitvaart Platform

Renee Krijgsman Fotografie - Fotograaf van bijzondere levensmomenten. Het gewone is heel bijzonder en dat realiseer je je wanneer het is vastgelegd en een tastbare herinnering is geworden. Uw bijzondere levensmoment leggen we samen vast, bijvoorbeeld in uw tuin, uw huis, in het bos, of een plek die een bijzondere betekenis heeft. Wat gewoon lijkt, wordt bijzonder. Wat bijzonder is, wordt een herinnering op beeld om nooit te vergeten, zo ook uitvaartfotografie. 

Helpen herinneren

Ik kan me nog zo goed herinneren dat op een maandag ochtend mijn telefoon ging. “Renee, ik ben zo blij dat je er zaterdag was, ik kan me er helemaal niks meer van herinneren…”

Die zaterdag was de dag dat ik de uitvaart van haar man had gefotografeerd. Het was een prachtige zonnige dag op Heidepol, een natuurbegraafplaats bij Arnhem. De bomen waren fris groen, het gras halfhoog, er lagen prachtige bloemen op de ruwe robuuste kist.

Er waren veel mensen, familie, vrienden, allemaal hadden ze een bloem bij zich. De kleurrijkheid werd nog bonter, nog veelzijdiger, precies zoals hij was. Al deze bloemen vormden een kunstwerk van verbondenheid. Er werden verhalen verteld, er werd gelachen. Handen hielden elkaar vast, troosten elkaar bij verdriet en iemand speelde gitaar “For you, there’ll be no more crying”

Kippenvel, ontroering. Mijn camera legde vast wat mijn oog zag en mijn hart voelde.

Wat als… je zo iets ingrijpends, dierbaars en intens meemaakt en je geheugen je in de steek laat. Omdat je de tijd en wereld om je heen vergat… En dat de vermoeidheid z’n tol eiste… Dankbaar voel ik mij dat ik die zaterdag voor haar een prachtige Afscheidsreportage heb mogen maken en haar daarmee kan helpen herinneren.

Hoewel het nog steeds niet als gebruikelijk wordt gezien is het dé levensgebeurtenis met de diepste impact op nabestaanden en daarmee het beste de behoefte onderstreept van foto’s als herinnering van belangrijke momenten. Foto’s helpen om een beeld te geven van de dag, er worden dingen zichtbaar die vergeten waren of niet gezien zijn. Voor jonge kinderen een tastbaar beeld voor later. Afwezigen kunnen zien hoe het afscheid was.

 Wilt u meer informatie over Renee Krijgsman Fotografie bezoek dan onze bedrijvengids.