Dissels Uitvaart - Keuzevrijheid

Uitvaart Platform •

Dissels Uitvaart - Keuzevrijheid

Dissels Uitvaart - Keuzevrijheid

Uitvaart Platform
Uitvaart Platform

Dissels Uitvaart - Keuzevrijheid. Tegenwoordig zijn er vele uitvaartorganisaties en uitvaartondernemers in ons land. Iedere uitvaartorganisatie of uitvaartondernemer geeft aan te staan, voor kwaliteit en het goed organiseren van een mooie uitvaartplechtigheid. Maar waar is dan het onderscheid? Hoe weten nabestaanden ten tijde van verdriet welke uitvaartondernemer het beste bij hen past?

Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk te weten dat er opties zijn. Keuze tussen de grote gevestigde namen die vaak naast de verzekeringstak ook over een uitvoerende tak beschikken en de kleinere uitvaartondernemers. Nabestaanden weten over het algemeen niet dat zij ongeacht waar de verzekering loopt, zelf de uitvaartondernemer mogen bepalen. Deze keuzevrijheid is niet altijd bekend bij nabestaanden en in geval van een dienstenpakket of verzekering in natura ook nog eens niet gratis.

In het woud van de vele aanbieders mag aangenomen worden dat allen kwalitatief goede zorg en begeleiding  bieden. Wat overblijft is de persoonlijke klik. Bij wie voelen nabestaanden zich prettig, welke ondernemer neemt daadwerkelijk de tijd, luistert ECHT naar de wens en hoort ook de niet hardop gestelde vragen? Wie heeft voldoende creativiteit om uitdagingen op te pakken om vervolgens met elegantie te werk te gaan?

Kleur en elegantie

Dissels Uitvaart is een  uitvaartonderneming van Robin & Sabine, 35 jaar samen en 21 jaar getrouwd. Robin van Surinaamse afkomst en Sabine van Molukse afkomst. Op 1 oktober 2020 zijn zij Dissels Uitvaart gestart om met name meer kleur te bieden in het reeds aanwezige palet van de diverse uitvaartondernemers binnen Nederland.

Gesteund door de eigen afkomst weten zij welke gewoontes en rites essentieel zijn en kunnen van daaruit diverse mogelijkheden aandragen en nabestaanden daadwerkelijk cultuursensitief adviseren en ondersteunen. En uiteraard kan deze rijkdom uit de diverse culturen ook bij niet-multiculturele uitvaarten worden ingezet.

Samenwerking

Als echtpaar zijn zij gewend om elkaar aan te vullen en hebben jarenlang ervaring; zowel op als achter het podium. Een ultieme samenwerking die ook tijdens de uitvaarten goed wordt ingezet. Waar Robin bij de ene uitvaart meer op de voorgrond treedt, zorgt Sabine ervoor dat alles achter de coulissen goed verloopt en andersom.

Zodra is gekozen voor Dissels Uitvaart, komen zij minimaal 4x bij de familie in rouw langs. De eerste keer om de overledene te verzorgen en over te brengen. De tweede keer om de wensen te inventariseren en de derde keer om de uitvaartplechtigheid/begrafenis/crematie definitief door te spreken. De vierde keer is om samen te evalueren.

Op de dag van de uitvaart hebben zij een rol tijdens de laatste (rituele) bewassing en leiden zij de plechtigheid. Van te voren heeft afstemming plaatsgevonden met de sprekers of live-artiesten/muzikanten inzake inhoud en tijdsplanning.

En is er geen schrijvers- en/of sprekerstalent binnen de familie? Ook dan ondersteunt Dissels Uitvaart door het levensverhaal te schrijven en voor te dragen tijdens de plechtigheid op een unieke manier.

Robin & Sabine werken vanuit het hart aan de uitvaart. Dat zeggen ze niet alleen, het komt vooral tot uiting in de manier waarop zij de familie in rouw ondersteunen tijdens misschien wel de moeilijkste periode in hun leven. Wilt u weten hoe nabestaanden dit hebben ervaren? Lees dan rustig de reviews!

Zij komen ook graag (kosteloos en zonder enige verplichtingen) bij u langs wanneer u op voorhand wensen wilt bespreken of uw verzekering wilt checken.

Wilt u meer weten over Dissels Uitvaart, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.