Lukas Uitvaartondersteuning - Een bijzondere ervaring

Uitvaart Platform •

Lukas Uitvaartondersteuning - Een bijzondere ervaring

Lukas Uitvaartondersteuning - Een bijzondere ervaring

Uitvaart Platform
Uitvaart Platform

Van elke uitvaart maakt Lukas Uitvaartondersteuning een bijzondere uitvaart in de geest van de overledene. 

Lukas mocht getuige zijn van een opgraving van de opa van een dierbare vriend van hem, hij vertelt ons hoe dit is gegaan.

Ik mocht aanwezig zijn bij de opgraving van de opa van een vriend van mij. Het was heel bijzonder hoe dat te werk gaat, de mensen van de begraafplaats waar opa begraven lag legden ons eerst uit hoe één en ander in zijn werk zou gaan.

Wij waren met zijn vijven, mijn vriend en zijn partner en ik en twee mensen van de begraafplaats. De mensen van de rouwauto hadden de kist afgeleverd en wachtten netjes in de auto.

De graafmachine ging heel zorgvuldig de stoffelijke resten opgraven. Dat noemen ze ook wel opschudden, zodat ik daarna het zand van de stoffelijke resten kon vegen en deze daarna in de kist kon leggen.

Het werd met heel veel respect gedaan. Toen alle stoffelijke resten opgegraven waren en netjes in de kist waren gelegd ging het laken er over. Mijn vriend had een mooi boeket bloemen laten maken en die kwam op de kist te liggen. Daarna ging de stoet naar FineVita te Heteren waar de crematie zou plaatsvinden.

In aanwezigheid van alleen mijn vriend en zijn partner en ik, werd er muziek gedraaid en las mijn vriend een mooi gedicht voor. Daarna werd er een mooi lied ter gehore gebracht, tot slot heb ik nog een gedicht voorgelezen en werd hij naar de oven ruimte gebracht.

Een heel bijzondere dag die mij nog lang bij zal blijven.

Wilt u meer informatie over Lukas Uitvaartondersteuning, bezoek dan onze bedrijvengids, u vindt hier ook de contactgegevens.

Bedrijven

De volgende bedrijven hebben diensten rondom uitvaartondernemingen

Bekijk alle bedrijven